ismail86 Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 Mobil Uygulamamın içindeki WebBrowserla unigui Server'a bağlanıyorum.İlk bağlantıdan sonra timeout sorunu ortaya çıkıyor.Formda anlatılan çözümleri denedim fakat bir sonuç alamadım.Timeout pasif etmenin bir yolu yokmudur.Unigui Version :0.99.0.1159. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Farshad Mohajeri Posted April 8, 2015 Administrators Share Posted April 8, 2015 Oturum başladıktan kaç dakika sonra timeout alıyorsunuz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ismail86 Posted April 8, 2015 Author Share Posted April 8, 2015 İlk bağlantımda sorunsuz bağlanabiliyorum.Programı kapatıp tekrar bağlantı kurmak istediğimde timeout hatası alıyorum ve bir daha bağlanamıyorum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Farshad Mohajeri Posted April 8, 2015 Administrators Share Posted April 8, 2015 Mobil cihazda mı? Cihaz modeli nedir? Programa ne şeklide bağlanıyorsunuz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ismail86 Posted April 8, 2015 Author Share Posted April 8, 2015 Delphi XE7 yaptığım uygulama kendi içinde bir WebBrowser bileşeni barındırıyor.Veritabanından çektiğim bir ip adresini bu WebBrowserla açıyorum; WebBrowser.url:=modul.query1.fieldbyname('ip').asstring; Bu şekilde unigui servera bağlanıyorum.İlk bağlanmamda sorun olmazken sonraki bağlantılarımda sürekli timeout hatası alıyorum.Bu şekilde birden fazla ve çok sayıda bağlantı yapılacağı için timeout'u kaldırmak istiyorum. Cihazım Samsung Galaxy S3. GT-I9300. NOT:Bu uygulama bir çok farklı mobil cihaza yüklenecek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Farshad Mohajeri Posted April 8, 2015 Administrators Share Posted April 8, 2015 Tam olarak kullandığınız yapıyı anlamadım. - TWebBrowser bileşeni hangi uygulamanın içerisinde? - Kullandığınız uniGUI sürümü Deneme sürümü mü? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ismail86 Posted April 8, 2015 Author Share Posted April 8, 2015 Şöle düşünün;Bir mobil uygulama yaptım.Butona basınca TWebBrowser.url=localhost:8077 komutuyla unigui de yapmış olduğum formum açılacak.SessionTimeout değerlerinle oynamama rağmen yinede 2 ve daha sonraki bağlanmaya çalıştığımda bağlanamadan timeout veriyor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Farshad Mohajeri Posted April 8, 2015 Administrators Share Posted April 8, 2015 Mobil uygulamayı FireMonkey ile mi yaptınız? Mobil uygulamayı direkt uniGUI ile neden yapmadınız? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Farshad Mohajeri Posted April 8, 2015 Administrators Share Posted April 8, 2015 Firemonkey içerisindenki TWebBrowser'den bir uniGUI uygulaması çağırmak daha önce denediğimiz bir yöntem değildir. Önce doğrudan mobile tarayıcıda deneyin. Aynı sorunun devam edip etmediğine bakın. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ismail86 Posted April 9, 2015 Author Share Posted April 9, 2015 Galiba sorun dediğiniz gibi Firemonkey den kaynaklanıyor.Çünkü normal tarayıcıdan hiçbir problem çıkarmıyor..Yardımlarınız için Teşekkür ederim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts