Jump to content

Grid lookupfield


csyasar

Recommended Posts

arkadaşlar merhaba,

 

bir gridim var. yalnızca veri göstermeye yarayan. basvuru tablosu bağlı. bu tablonun üzerinde kaydedenid alanı var. bu alana kullanici tablosuna lookup olarak bağlamak istiyorum. iki şey denedim olmadı:

 

1. griddeki column'a hiddenpanel içindeki lookupcombobox bağladım. olmadı.

2. gridin bağlı olduğu datasetteki kaydedenid alanının lookupdataset, lookupkeyfields ve lookupresultfield alanlarına ilgili alanları yazmayı denedim. yine griddeki kaydedenid alanında integer değerim yazıyor.

 

demos altındaki gridlookupfield örneğini inceledim. orada da datasetin lookupfield alanından yararlanılarak yapılmış ama ben yapamadım, hata nerede?

Link to comment
Share on other sites

üstad 2 saat boyunca inceledim. lookup comboya gerekli ayarları yaptım. hatta database den boş kayıt gelip gelmediğini de kontrol ettim. ardından hidden panel içine bir dblookup ekledim. griddeki ilgili kolona girip sadece editor kısmından hiddenpanel içindeki dblookup'ı seçtim. değerleri ilgili kolonda göstermiyor. deneme yapmak için edit moda baktım. kayıtlar listeleniyor ancak benim istediğim kayıtlar normal gösterilirken id yerine gelen string ifade yazsın.

Link to comment
Share on other sites

grid üzerinden oynama yaptırmıyorum demek istemiştim. griddeki verilerden seçilen kaydı kullanıcı farklı bir formdaki edit, comboboxlar vasıtasıyla değiştiriyor. veya gridin olduğu ekrandan yeni kayıt açıyor. yeni kayıt açıldığında kaydeden kişinin id numarasını gridinde bağlı olduğu basvuru tablosuna kaydediyorum. griddeki verilen gösterilirken de istiyorum ki kaydedenid alanında kullanıcının id numarası yerine kullanici tablosundaki ad verisi gelsin.

 

 

post-1917-0-04734100-1417803632_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...