Jump to content

Ima li bilo ko da govori ExYu jezikom


codeb

Recommended Posts

  • 1 month later...

Ma odlično je, ja radim sa ovim komponentama već dugo. Perfektna stvar na net aplikacije ali na lokalnu jer veliki broj hostinga ne dozvoljava dll handler. Mislim da će ovaj dio za mobile biti pun pogodak, po prvi put razmišljam da kupim neku komponentu  :D

Link to comment
Share on other sites

znaci ima nas jos  :)

 

Ovo vec sad vrijedi da se kupi. Jedino je malo tesko dobiti veliki posao sa frameworkom koji je jos uvijek u beta fazi i daleko od popularnog. Kako nekome objasniti da u "tamo nekom davno zaboravljenom Delphiju" mozes napraviti web aplikaciju? Kada ovo postane komercijalno i bude postojala prava podrska, bice to sigurno druga prica. A sto se tice hostinga, pa standardni hosting paketi i nisu namijenjeni za ovako nesto. Ako zelis aplikaciju da hostas negdje van svojih lokalnih servera, onda ti je najbolje uzeti virtuelnu masinu na nekom cloud servisu (npr. Amazon). 

Link to comment
Share on other sites

Slažem se sa A.Z. malo je teško i objasniti više i šta je Delphi, uglavnom je sve otišlo na neke druge programske jezike (C++, java...= i na sve popularnije programiranje za android. Koliko vidim,bar za mobil platformu nema ni beta verzije iako je Farshad Mohajeri najavio istu samo u komercijalnoj verziji. Nešto nisam primjetio da se nazire vrijeme izlaska?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...