Jump to content

O.E

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

O.E's Achievements

Newbie

Newbie (1/4)

0

Reputation

  1. O.E

    Unigui Form ve DBGrid

    Tekrar Merhabalar, Nasıl çözeceğimi bulamadım. Nerede yanlış yapıyorum.😒
  2. O.E

    Unigui Form ve DBGrid

    Merhabalar, Yeni bir proje oluşturdum sorun olmadı. Sorun UniTabSheet1 içerisinde açılan formlarda, seçim ekranından veri aktarımı yapıldığında UniTabSheet1 içerisindeki form yerine yeni bir form oluşturuyor ve ona aktarıyor veriyi. Örneğin, İki adet form mevcut. Biri UniTabSheet1 içerisinde açılıyor (FrmEFatura). Diğeri seçim ekranı (FrmSecim) Tablet Application demosun da mevcut olan menü kullanıyorum. UniMenuItem ile FrmEFatura bu şekilde UniTabSheet1 içerisinde açılıyor. procedure TMainForm.EFaturaClick(Sender: TObject); var Nd : TUniTreeNode; Ts : TUniTabSheet; FClassName, Path: string; FrCC : TUniFormClass; Frm : TUniForm; PanelTabSheetNew:TUniPanel; begin Nd := NavMenu.Selected; if Nd.Count = 0 then begin Ts := Nd.Data; if not Assigned(Ts) then begin Ts := TUniTabSheet.Create(Self); Ts.PageControl := UniPageControl1; Ts.Closable := True; Ts.OnClose := TabSheetClose; Ts.Tag := NativeInt(Nd); Ts.Caption := Nd.Text; Ts.ImageIndex := Nd.ImageIndex; PanelTabSheetNew := TUniPanel.Create(Self); PanelTabSheetNew.Align := alClient; PanelTabSheetNew.Parent := TS; PanelTabSheetNew.AlignmentControl := uniAlignmentClient; PanelTabSheetNew.Layout := 'fit'; FClassName := 'TFrmEFatura'; FrCC := TUniFormClass(FindClass(FClassName)); Frm := FrCC.Create(UniApplication); Frm.Align := alClient; Frm.Parent := PanelTabSheetNew; Nd.Data := Ts; end; UniPageControl1.ActivePage := Ts; end; end; FrmEFatura 'da iki adet Edit ve bir button(Secim Butonu) var. Button.click FrmSecim.ShowModal; FrmSecim 'de Bir adet Grid ve button var. Button.Click FrmEFatura .UniEdit1.Text := 'FrmEFatura ya aktırılacak Grid de seçimi yapılan veri'; FrmEFatura .UniEdit2.Text := 'FrmEFatura ya aktırılacak Grid de seçimi yapılan veri'; FrmSecim.Close; Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, Teşekkürler.
  3. O.E

    Unigui Form ve DBGrid

    Merhabalar, İlgilinize çok teşekkür ederim. Mevcut uygulamayı AllFeaturesDemo sunu kullanarak, hali hazırdaki projemizin gerçek veritabanı kopyası üzerinden ilerletmeye çalıştım. Bu nedenden dolayı örnek uygulamayı göndermem çok zor olacaktır. AllFeaturesDemo kullanarak yeniden bir veritabanı olmadan örnek bir uygulama hazırlamaya çalmam daha doğru olur gibi. Belki de bu örnek uygulamayı hazırlarken sorun olmayacaktır. En kısa sürede örnek bir uygulama gönderiyorum. Tekrar teşekkür ederim.
  4. Merhabalar, Web teknolojileri konusunda tecrübem yok. Web teknolojilerinde bir çok işlemin olamayacağını sınırlarının neler olduğunu az çok biliyorum. Projeyi Unigui ile çözebilir miyim veya farklı bir çözüm mü bulmalıyım bilemiyorum/araştırıyorum. Demo sürümü ile geçen sene bir kaç deneme yaptım/yapamadım. Son bir aydır tekrar başladım, iyi ilerlediğimi düşünüyorum. ama Sormak istediğim bir kaç soru olacak. PageControl içerisinde Forma açıyoruz. Açılan formda 2 adet edit içerisine seçim ekranı (Form2) ile veri aktarmam gerekiyor. Beceremedim. Form1 yeniden Create ediliyor ve oradaki editlere veri aktarılıyor. modal açılan form2 kapanmıyor. ve DBGrid içerisinde hücreler arası hesaplama işlemi yapılabilir mi. Şimdiden teşekkür ederim.
×
×
  • Create New...