alp.yilmaz Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Merhaba ISAPI Mod 'da Çalışan ve Hiç Bir Client Bağlı Değilken, Sunucu Clientlerden istek Beklerken... Server Modüle Ekleyeceğimiz Bir Timer Sayesinde Datamodule den alacağımız degerlere göre bazı zamanlanmış görevleri Sunucu tarafında yaptırabilirmiyiz. örnek : a@mail.com adresine mail at gibi ... Bu Tarz Bir Örnek Çalışma Varmıdır... Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted August 30, 2017 Administrators Posted August 30, 2017 Bu işi veritabanı üzerinden yapmanız gerekiyor. Bunun için önce veri tabanına ilgili istekleri kaydedip. ServerModule üzerindeki bir thread timer vasıtası ile tablodaki istekleri tek tek işleyebilirsiniz. Tabi bu tablo için tamamen ayrı bir connection kullanmanız gerekiyor. Quote
alp.yilmaz Posted August 31, 2017 Author Posted August 31, 2017 Farshad MohajeriBuna Benzer Örnek Varmıdır, Paylaşırsanız sevinirim.. iyi bayramlar dilerim. Quote
sinanaydin Posted September 5, 2017 Posted September 5, 2017 Veritabanından Event kullanabilirsiniz. İstediğiniz bir tarih saat yada günde 1 kere vs. gibi seçeneklerde istediğiniz herhangi bir procedure function yada update delete işlemleri yapabilirsiniz. Quote
sinanaydin Posted September 5, 2017 Posted September 5, 2017 mysql için örnek bir kullanım DELIMITER $$ ALTER EVENT `dicomupdate` ON SCHEDULE EVERY 3 MINUTE STARTS '2014-05-22 15:32:55' ON COMPLETION NOT PRESERVE ENABLE DO UPDATE xdicomcihaz SET ACTIVE= 0$$ DELIMITER ; Quote
alp.yilmaz Posted September 6, 2017 Author Posted September 6, 2017 Sinan Kardeş Vermiş Olduğun Fikir için Teşekkür Ederim. Benim Yapmak istediğim. Koşula Uyan değerler gelince belirli bir adrese mail atması. Bu İşlemide ServerModule içerisinde yapılması gerektiğini düşünüyorum.. Clientlardan bağımsız olarak çalışacak ve ISAPI modda Sunucu Açık olduğu sürece dinleme yapacak bir yapı olması gereli. aslında ayrı bir exe dosya ile bunu yapmak mümkün ama farklı bir exe de yapmak istemiyorum... Quote
multimesut Posted September 7, 2017 Posted September 7, 2017 UniServerModule üzerine UniThreadTimer1 ekleyerek onTimer kısmına cron gibi kodlarını yazabilirsin. Quote
Recommended Posts