pro_imaj Posted August 22, 2017 Posted August 22, 2017 Merhaba; Çalışan bir kodu MainModule=>AdoConnection=>BeforeConnect olayına yazdığımda unigui hata vermeden system tray da gözüküp kayboluyor neden BeforeConnect olayında bu sorun oluşuyor. *Kod ilgili connection bağlantı gereksinimleriyle ilgili. Teşekkürler. Quote
pro_imaj Posted August 22, 2017 Author Posted August 22, 2017 Aynı işlemi Yani Adoconnection.Connect := True yapma işlemini ServerModule kısmında 3-4 defa deneyince bilgisayarı yeniden başlattı! Quote
pro_imaj Posted August 22, 2017 Author Posted August 22, 2017 Bilgisayar yeniden başladığında projeyi açıp server module girmeye çalıştığımda ekteki hatayı veriyor bu nedir tam olarak? Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted August 24, 2017 Administrators Posted August 24, 2017 Bunun sebebi Connection'i Active=True olarak ayarlamış olmanızıdır ve her projeyi açtığınıza sunucuya bağlanmaya çalışmasıdır. Demek ki bazen bağlanamıyor ve bu hatatyı veriyor. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted August 24, 2017 Administrators Posted August 24, 2017 Aynı işlemi Yani Adoconnection.Connect := True yapma işlemini ServerModule kısmında 3-4 defa deneyince bilgisayarı yeniden başlattı! ServerModule üzerinde AdoConnection mi var? Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted August 24, 2017 Administrators Posted August 24, 2017 Merhaba; Çalışan bir kodu MainModule=>AdoConnection=>BeforeConnect olayına yazdığımda unigui hata vermeden system tray da gözüküp kayboluyor neden BeforeConnect olayında bu sorun oluşuyor. *Kod ilgili connection bağlantı gereksinimleriyle ilgili. Teşekkürler. Yadığınız kod recursive bir işleme sebep oluyordur. Yani sonsuz döngüye girip Stack Overflow oluyor uygulama. Quote
pro_imaj Posted August 24, 2017 Author Posted August 24, 2017 ServerModule üzerinde AdoConnection mi var? Evet. Tüm proje ayarları için. Quote
pro_imaj Posted August 24, 2017 Author Posted August 24, 2017 ServerModule=>AdoConnection=>ConnectionString olayını program ilk açılırken nasıl kod ile ataya bilirim? Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted August 25, 2017 Administrators Posted August 25, 2017 ServerModule=>AdoConnection=>ConnectionString olayını program ilk açılırken nasıl kod ile ataya bilirim? AdoConnection yerine ConnectionString için ServerModule'da public bir variable tanımlayın. Quote
pro_imaj Posted August 26, 2017 Author Posted August 26, 2017 ServerModule de AdoConnection kaldıracak mıyım tam anlayamadım; Şuanki durumda; UniGUIServerModuleCreate olayında başka çalışan kodlar var hata almıyorum. Sadece Connection string te hata alıyorum. Buradaki AdoConnection=>ConnectionString hangi olayda veri gönderip active yapmalıyım. Teşekkürler. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted August 26, 2017 Administrators Posted August 26, 2017 Evet kaldırmanız lazım. Onun yerine bir String tanımlayın ve ayarlarınızı orada kaydedin. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted August 26, 2017 Administrators Posted August 26, 2017 Aslında ServerModule kullanmanıza gerek yok. MainModule.OnCreate'de yapın gereken işleri. Quote
pro_imaj Posted August 26, 2017 Author Posted August 26, 2017 Aslında ServerModule kullanmanıza gerek yok. MainModule.OnCreate'de yapın gereken işleri. Her kullanıcı giriş yaptığında bu sorguyu çalıştırarak sisteme boşuna yük getirmiş olurum. Buradaki amacım; Projenin adı versiyonu bazı sistem görselleri gibi bilgiler yani adoconnection'a bağlı query ile bu verileri 1 kez çalışmış oluyorum bunlar çok değişen bilgiler değil değiştiğinde dll yeniden başlatırım. Tabi olmuyorsa dediğiniz gibi yapmak en mantıklısı. Teşekkürler. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted August 26, 2017 Administrators Posted August 26, 2017 ServerModule'da da olabilir. Public ReadOnly property olarak tanımlayın ve OnCreate'de değerleri atayın. Quote
Freeman35 Posted August 26, 2017 Posted August 26, 2017 Ben olsam o tür bilgileri, ini yada xml dosyada tutardım. İllaki ver tabanı şeklinde kimsede görmesin ki buda mümkün, Firedac ile gelen FDMEMtable yada diğer 3.parti bileşenlerle diske tek dosya olarak kaydedilip okunabilir. Bunu her session açıp okusada, Application create dede okutsan db ye bağlanmaktan çok kolay ve sıkıntısız olacaktır. Quote
pro_imaj Posted August 27, 2017 Author Posted August 27, 2017 Yorumlar için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Quote
Recommended Posts