pro_imaj Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Merhaba; Demo içindeki UniGridsDragDrop incelediğimde tablolardaki hangi alanların birbiriyle nereden eşlendiğini bulamadın nereden yapılıyor acaba; Örnek; Sol griddte 5 alanım var, sağ gride tutup sürüklediğimde sağ gridtek hangi alanlara hangi alanların gelmesi gerektiğini belirlemek istiyorum. *Alan isimleri aynı değil. Teşekkürler. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted November 10, 2016 Administrators Posted November 10, 2016 Bunlar uniDBGrid içerisinde otomatik olarak yapılıyor. Kendiniz yapmak isterseniz bu event'i kullanın: procedure TUniGridsDragDrop.UniDBGrid1DropRowsEvent(SrcGrid, DstGrid: TUniDBGrid; Rows: TUniBookmarkList; Params: TUniDragDropParams; var Handled: Boolean); begin end; Quote
pro_imaj Posted November 10, 2016 Author Posted November 10, 2016 Bunlar uniDBGrid içerisinde otomatik olarak yapılıyor. Kendiniz yapmak isterseniz bu event'i kullanın: procedure TUniGridsDragDrop.UniDBGrid1DropRowsEvent(SrcGrid, DstGrid: TUniDBGrid; Rows: TUniBookmarkList; Params: TUniDragDropParams; var Handled: Boolean); begin end; procedure TForm1Yetki.UniDBGrid2DropRowsEvent(SrcGrid, DstGrid: TUniDBGrid; Rows: TUniBookmarkList; Params: TUniDragDropParams; var Handled: Boolean); begin UniMainModule.Query.Edit; UniMainModule.Query.Insert; UniMainModule.Query.FieldByName('No').Text := '9'; UniMainModule.Query.Post; end; "Boş satır eklenemiyor en az bir sütun değeri olması gerekiyor" mesajını alıyorum. Bu kodu sizin örnekteki gibi düşünürseniz, Soldaki Grid'in olayına yazıyorum. Quote
pro_imaj Posted November 10, 2016 Author Posted November 10, 2016 Merhaba; Bahsettiğiniz gibi soldaki grid'e eklediğimde bu sefer yukarıdaki aynı mesajı veriyor. Mesaja tamam dediğimde ilgili bilgileri eklediğini görüyorum. Yani sonuç olarak hata hala devam ediyor. Quote
pro_imaj Posted November 10, 2016 Author Posted November 10, 2016 Bu sorunu düzeltebilir misiniz. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted November 10, 2016 Administrators Posted November 10, 2016 Aldığınız hata unigui ile ilgili değil. Veritabanından geliyor bu hata. Sonraki sürümde bununla ilgili bir örnek ekleyeceğiz. Quote
pro_imaj Posted November 10, 2016 Author Posted November 10, 2016 Aldığınız hata unigui ile ilgili değil. Veritabanından geliyor bu hata. Sonraki sürümde bununla ilgili bir örnek ekleyeceğiz. Veri tabanında yukarıda yazdığım alan zorunlu bile değil. Bu alan haricinde otomatik artan alan ve bu alan var zaten. Hata şöyle gerçekleşiyor. Benim yazdığım kod bloğuna girmeden sizin grid aynı alanları bulup eklemeye çalışıyor ve burada hata alıyor. Sonrasında ise benim eklediğim kod bloğuna girip kayıt işlemini yapıyor. Sizin otomatik alan eşleştirip kayıt eklediğiniz özelliği nasıl iptal edebilirim? Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted November 10, 2016 Administrators Posted November 10, 2016 Handled := True; Quote
pro_imaj Posted November 10, 2016 Author Posted November 10, 2016 Handled := True; Teşekkürler; Yazdığınız gibi Grid'in DropRowsEvent olayına ekleyince hata düzeldi. İyi çalışmalar. Quote
Recommended Posts