stgzkr Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 Arkadaslar Merhaba. unigui ile geliştirdigim projede siteyi açan kullanıcıların ip lerini almam lazım. uniguinin UniSession.RemoteIP komutlarla aldığımda yazılımın çalıştığı sunucunun ip adresi gelmekte. isteğim uzak uçtaki kullanıcının ipsini almak. bunun icin javascript yamak gerekli sanki ama. o kısımdada yapılan örnekleri çözemedim. yardmcı olabilirmisiniz. iyi çalışmalar. Quote
stgzkr Posted August 11, 2016 Author Posted August 11, 2016 Şöyle bir örnek vericek olursam. cliente bir javascrip yazmam lazım bu javascript "http://ipinfo.io/json"bu sitedeki bigileri alıcam ve benim delphi içerisindeki değişkene atıcak. bunu yapmak istiyorum ama yol haritamı çıkartamadım. yardımlarınıza ihtiyacım var. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted August 11, 2016 Administrators Posted August 11, 2016 Merhaba, UniSession.RemoteIP() Bu method sunucunun değil, bağlı olan bilgisayarın IP adresini verir. Quote
stgzkr Posted August 11, 2016 Author Posted August 11, 2016 Merhaba, UniSession.RemoteIP() Bu method sunucunun değil, bağlı olan bilgisayarın IP adresini verir. Malesef bu da uygulamanın yüklü oldugu sunucudaki ip yi alıyor. clienten gelen ip yi alamıyorum. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted August 11, 2016 Administrators Posted August 11, 2016 Bunun sebebi aradaki bir firewall cihazı olabilir. Firewall dış IP'leri olduğu gibi sunucuya yansıtmıyorsa bu sorun yaşanır. Sizin görüdüğünüz adres firewall cihazının IP adresidir büyük ihtimal. Quote
stgzkr Posted August 15, 2016 Author Posted August 15, 2016 peki javascriple bir kod yazılarak clientten ip alınabilirmi. farshad hocam. alınabilirse nasıl bir yol izlemeliyim. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted August 16, 2016 Administrators Posted August 16, 2016 Sanmam, çünkü client ancak çalıştığı PC'nin local IP değerini alabilir, internet çıkışını sağladığı IP adresini alamaz. Quote
Recommended Posts