sinanaydin Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Kolay gelsin Farshad bey ; TUniFrame içerisinde keydown & keypress kullandığımda aşağıdaki hatayı alıyorum. procedure TFr_kimlikbilgileri.edTCIDENTKeyPress(Sender: TObject; var Key: Char); begin if key = #13 then if edsurname.CanFocus then edsurname.SetFocus; end; Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted June 1, 2016 Administrators Posted June 1, 2016 Merhaba, Tam olarak kullandığınız sürümü yazmanız mümkün mü? ServerModule'a bakarak öğrenebilirsiniz. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted June 1, 2016 Administrators Posted June 1, 2016 Güncel ticari sürümle temiz bir kurulum yapmayı dener misiniz? Eski sürümlerle bir çakışma söz konusu sanırım. Quote
sinanaydin Posted June 2, 2016 Author Posted June 2, 2016 Farshad bey şuan frame ile ilgili başka bir sorun yaşıyorum. Projemiz birden fazla modülden oluşacak bu yüzden oluşturduğumuz frame lerin formlardan bağımsız çalışması gerekli. Bu yüzden framelerimizin public kısmına xFr : TUniForm; olarak tanımlama yaptım. Frame içerisinde kaydet veya vazgeç tuşuna basıldığında ilgili formu kapatması için. Normalde delphi vcl application da kullandığımız birşey Frame i açarken tanımlama yaptığımız xFr ' ye formu yollarız buna göre vazgeç tuşuna basıldığında xFr.Close yaparız formda kapanmış olurdu. Fakat unigui de aşağıdaki hatayı alıyorum.. H:=TFr_kimlikbilgileri.Create(unipanel1); H.QKIMLIK:=QKIMLIK; H.Name:='kimlikbilgileri'; H.Parent :=unipanel1; H.xYeni :=True; H.Align := alClient; H.xFr :=Fr_kimlikbilgileri; public { Public declarations } xFr : TUniForm; end; procedure TFr_kimlikbilgileri.btnvazgechastaClick(Sender: TObject); begin xFr .Close; //TUniForm( UniApplication.FindComponent(xFr.Name) as TUniForm ).Close; //iki şekildede çalışmıyor end; Quote
sinanaydin Posted June 2, 2016 Author Posted June 2, 2016 free; TUniForm( UniApplication.FindComponent(xFr.Name) as TUniForm ).Close; yapınca düzeldi sanırım frame i önce bellekten silmek gerekiyor. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted June 2, 2016 Administrators Posted June 2, 2016 Frame için herzaman Owner olarak bir form objesi vermek doğrudur. Yani: H:=TFr_kimlikbilgileri.Create(uniForm1); Quote
Recommended Posts