pro_imaj Posted February 28, 2016 Posted February 28, 2016 Merhaba; Mobile Proje Sayısal Alanlara Grid'de Binlik Ayıraç Verme işlemini nasıl yapabilirim. Teşekkürler. İyi çalışmalar. Quote
bugra Posted February 29, 2016 Posted February 29, 2016 Merhabalar Eğer sayısal alandan kastınız veritabanında sayısal olduğu belirtilip gridde belirtilmemiş alanlarsa direk nokta(.) ile ayırabilirsiniz. Eğer gridde de bu alanın sayısal olduğunu belirttiyseniz. Yani column>>editorType = ceNumber seçiliyse cihazınızda numberpad çıkacaktır. buradaki nokta(.) ile ayırım yapabilirsiniz. Quote
pro_imaj Posted February 29, 2016 Author Posted February 29, 2016 Cevap için teşekkür ederim. Veri görüntülemeden bahsediyorum Alan database'de sayısal ve gridde de binlik ayıracı ve virgülden sonraki 2 haneyi göstermek istiyorum. Quote
bugra Posted March 1, 2016 Posted March 1, 2016 Şu anda Sencha Touch'ın kısıtlaması nedeniyle formatlama yapamıyoruz. İlerki sürümlerde ExtJS6'ya geçilmesi durumunda bu sorun çözülebilecektir. Quote
pro_imaj Posted March 1, 2016 Author Posted March 1, 2016 Bugra bey bunu karşı tarafa izah edemiyorum. Bunu nasıl çözebiliriz farklı bir yöntemle. Quote
pro_imaj Posted March 2, 2016 Author Posted March 2, 2016 Deveye hendek atlatma derecesinde işlemeler yaparak çözdüm malesef Muhatap kişinin bu konuda düşüncesi; Sene 2016 binlik ayıraç işi zor mu demek istiyorsun? Quote
pro_imaj Posted March 8, 2016 Author Posted March 8, 2016 Tekrar Merhaba; Çözüm olarak yeni bir alanda String'le binlik ayıraç yaptım, fakat şimdide kullanıcı alt toplam istiyor. Benim şu anki alanım binlik ayıraç yüzüne string olduğundan şimdide alt toplam alamaz duruma geldim. Bu konuda bir çözüm yada çözüm yolu önerilerinize ihtiyacım var. Quote
bugra Posted March 9, 2016 Posted March 9, 2016 Merhaba Toplam hesabını veritabanı üzerinden yapın. Çıkan sonucu UnimDBGrid1ColumnSummaryResult eventinde ilgili alanın altına genel toplam olarak yazabilirsiniz. Şuna benzer bir kod işinizi görecektir procedure TMainmForm.UnimDBGrid1ColumnSummaryResult(Column: TunimDBGridColumn; var Result: string); var F : Real; begin // Veritabanı işlemleri (Query'e SQL kodu ekleyip çalıştırma vs. F:=//veritabanından çekilen toplam; if SameText(Column.FieldName, 'alanadi') then begin Result:='Total Cost: '+FormatCurr('0,0.00 ', F) + FormatSettings.CurrencyString; end; end; Quote
pro_imaj Posted March 9, 2016 Author Posted March 9, 2016 Merhaba Buğra Yener Bey; Bahsettiğiniz şekilde yaptım. Bu Toplamı grid'in altında gösteremiyor muyuz. Üstte olmak zorunda mı? Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted March 10, 2016 Administrators Posted March 10, 2016 Merhaba, Mobile ortamda toplamlar üstte gösteriliyor. 1 Quote
Recommended Posts