alucard Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 Arkadaşlar Merhaba; Veritabanı oluştururken bazı alanları zorunlu yaptım. Ancak bunları programda kayıt girerken tekrar kontrol etmek istemiyorum. Aslında etmeme gerekte yok zaten. program hata veriyor ve kayıt yapmıyor. ben bu kayıt mesajını değiştirmek istiyorum ekrana gelen kayıt mesajı bu. Bu mesajı Post komutunu verdikten sonra alıyorum. bu mesajı yakalayıp değiştirebilirmiyim. Quote
alucard Posted February 18, 2016 Author Posted February 18, 2016 TRY try IBDPersonelEkle.Post; ShowMessage('Kayıt Başarıyla Eklendi '); PersonelListesiF.UniBitBtn2.Click; UniMainModule.IBTPersonel.Commit; except on Exception do ShowMessage('Doldurulması Zorunlu Alanların Hepsi Doldurulmamış. '); end; FINALLY END; şeklinde kod yazında artık zorunlu alanların herhangi biri boş kaldığında istediğim hatayı verdirebiliyorum. böylece tek tek kontrol etmekten kurtulmuş oldum. hem gözden kaçar da bir sıkıntı olur ihtimali de oratadan kalktı. Quote
Recommended Posts