pro_imaj Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 Merhaba; MainModule ekranında bir AdoConnection nesnem var. Delphi Design time anında bunun işlemlerini yapıp True moduna getirip projeyi derlediğimde hiçbir sorun almıyorken. MainModule OnCreate Event'inde AdoConnection.ConnectionString değeri atayıp AdoConnection.Connected := True; yapıp projeyi çalıştırdığımda AdoQuery'ler Select * From Tablo şeklinde çalışırken. Artık aşağıdaki hatayı alıyorum. invalid object name Tablo Bunun çözümü olarakta AdoQuerylerde Select * From [DatabaseAdı].[dbo].[TabloAdi] Şeklinde bir kullanım ile hatayı geçiyor fakat böyle olduğu için yazılım içindeki bütün her yerde bunu değiştirmem gerekecek ve bunu yapmam imkansız gibi. Yardımlarınızı rica ederim. *AdoConnection Active=False olarak proje çalıştığında Query 'ler saçmalıyor olabilir mi? (Adoconnection ConnectionString'i farklı şartlara göre farklı değerler gönderiyorum) Saygılarımla. Teşekkürler. Quote
pro_imaj Posted January 17, 2016 Author Posted January 17, 2016 Merhaba; Sorunu buldum. Sorun benimle ilgiliymiş Konu açılmışken; MainModule OnCreate de AdoConnection True yapmak mı mantıklı yoksa, Her kullanıcı giriş yaparken Kullancı giriş ekranında kullanıcı bazında AdoConnection True yapmak mı? Teşekkürler. Quote
loQsoft Posted January 17, 2016 Posted January 17, 2016 Merhaba, Benim başıma, Firebird ile çalışırken benzer hata gelmişti. Çözümü ServerModule create event'ında Database string atama işlemini gerçekleştirdiğimde, problem ortadan kalmıştı. Bu şekilde denemenizi tavsiye edebilirim.Ümit ederim işinizi görür. Saygılarımla, Quote
Recommended Posts