pro_imaj Posted November 7, 2015 Posted November 7, 2015 Merhaba;Delphide gecmiste comport calismasi yapmistim. Exe nin calistigi makinada hangi comport aktif ise oradan islemi yapiyordum. Unigui ile bunu yaptigimda uygulama serverda oldugundan, agdaki comport tan bilgi nail alabilirim.Ornek;1-Unigui Server ismindeki makinada kurulu.2-Isletme isimli makinada explorer a serverin adresi yazilarak unigu projesi calistiriliyor.3-Isletme isimli makinanin comport1 inden veriler geliyor. Amacim bu bilgileri alip unigui projemde kullanmak.Saygilarimla.Tesekkurler. Quote
sobakava Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 UniGui ile veya Delphi altından bir component ile ComPort'a erişim ile ilgisi yok. Bu şekilde olması mümkün değil. Sizin client tarafında cihazın fiziksel seri portuna erişebiliyor olmanız gerekli. Eğer chrome browser kullanıyorsa cllient bilgisayar (isletme), Chrome Serial API'yi kullanabilirsiniz. Java... https://developer.chrome.com/apps/serial 1 Quote
pro_imaj Posted November 8, 2015 Author Posted November 8, 2015 Tesekkurler @sobakava Ben normal windows projesiyle isletme isimli makinadan comport bilgisini okuyorum. Unigui projesi ile okuyabilir miyim demek istiyorum. tesekkurler Quote
pro_imaj Posted November 14, 2015 Author Posted November 14, 2015 Merhaba; Bu konoyu unigui ile nasil kullanabilirim. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Saygilarimla. Teşekkürler. Quote
pro_imaj Posted November 14, 2015 Author Posted November 14, 2015 chrome.serial.... diyebilmem için Uses kısmına ne eklemem gerekiyor acaba? Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted November 16, 2015 Administrators Posted November 16, 2015 chrome.serial.... diyebilmem için Uses kısmına ne eklemem gerekiyor acaba? Uses bölümüne herhangi bir hazır unit adı yazarak bunu yapamayız. Bunu gerçekleştirmek daha karmaşık işlemler gerektirir. En önemlisi browser tarafında ciddi JS kodu yazmak gerektirir. Eğer uygulama LAN üzerinde ise TCP/RS232 çeviricilerle bu işi yapmak daha kolay. Quote
sobakava Posted November 16, 2015 Posted November 16, 2015 chrome.serial.... diyebilmem için Uses kısmına ne eklemem gerekiyor acaba? Daha önce de yazdım, bu işin unigui veya Delphi'de kullandığınız seri port bileşenleri ile zerre alakası yok. Hatta bunlar dünyada hiç yokmuş gibi düşünün. Sadece JavaScript ve Notepad var. Javascript kullanmanız gerekli veya Java applet'i kullanabilirsiniz. Javascript için bunu incelemenizi öneririm. https://github.com/garrows/browser-serialport Java için: https://code.google.com/p/java-simple-serial-connector/ Javascript ile yapılmış kütüphaneyi kullanarak bir HTML yapıp, browser'ı çalıştıran bilgisayarın seri portuna erişim sağlayabilirsiniz. Tekrar ediyorum bunun UniGui ile alakası yok. HTML dosyasını, kullanıcı ister flash diskten dosyaya çift tıklarayarak açsın ister bir TUNIHTMLFrame içinden erişsin... İşi yapan Javascript ve "yerel" browser. Quote
pro_imaj Posted November 16, 2015 Author Posted November 16, 2015 Merhaba öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. @sobakava kızmanıza gerek yok anladım demek isteğinizi. Siz diyorsunuzki; javascript yada java ile yapman lazım! Bende o diller hiç bilmiyorum diyorum sanırım ayrıştığımız nokta bu. Bu yüzden ilgili makinalarda bir servis çalıştırarak bu işi çözmeyi planlıyorum. Teşekkürler. Quote
sobakava Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 Merhaba öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. @sobakava kızmanıza gerek yok anladım demek isteğinizi. Siz diyorsunuzki; javascript yada java ile yapman lazım! Bende o diller hiç bilmiyorum diyorum sanırım ayrıştığımız nokta bu. Bu yüzden ilgili makinalarda bir servis çalıştırarak bu işi çözmeyi planlıyorum. Teşekkürler. Selamlar. Kızdığım yok, eğer öyle anlaşıldıysa özür dilerim. Ben de Javascript'e halim değilim. Ama yolladığım linklere bakarsanız, bir Win32 makinede servis çalıştıracak yetenekte birinin, biraz inceleyip okuyarak kolayca altından kalkabileceği bir iş gibi gözüktü bana. Projenizde başarılar dilerim. Quote
pro_imaj Posted December 6, 2015 Author Posted December 6, 2015 Merhaba; Aklima gelmişken sorayim Tport isminde bir component ile comporttan veri alabiliyorum. Unigui exe si server da çalışıyor, ağdaki bir başka bir bilgisayarda crome ile proje açılsa. Comport nesnesi serverin mi comportuna bakar yoksa crome açtığım ağdaki makinanın mı? Test etme şansım yok. Sonuçta tport bileşeni görsel bir bileşen değil. Quote
Recommended Posts