pro_imaj Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Merhaba; Yapmak istediğim şu aslında; Grid / Row Editor Örneğindeki, UniComboBox1.Text değeri bir türlü alamıyorum, sonuçta ben çalışma anında o comboxta seçim yapıyorum fakat bir türlü girdiğim bilgiyi alamıyorum bunu nasıl yapabilirim? Ekteki resimde butona ShowMessage (UniComboBox1.Text); kodunu yazdım, ve sonuç "UniComboBox1" geldi halbuki "New York" gelmesi gerekiyor. Saygılarımla Teşekkürler. Quote
pro_imaj Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Normalde delphi tarafında Query de alan bilgisi ile alabiliyordum fakat unigui ile olmuyor. Not: işlem yeni kayıt girerken olmuyor. Eski kayıtlarda değil! Yani henüz tabloya kaydolmamış kullanıcı veri girişi yaparken ki an. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted August 6, 2015 Administrators Posted August 6, 2015 Row editor'de "Update" butonu basılmadan oradaki değerler suncuya ulaşmaz. Quote
pro_imaj Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Ulaşmadığını biliyorum zaten, benim amacım mesela siz comboboxta bir değer seçtiniz ya ben burada seçilen değeri alıp işlemlere tabi tutacağım, bu combobox ta seçilen değeri alamıyorum. Quote
pro_imaj Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Ek'teki resimdeki gibi. "998/1 NOLU MALZEME" Combox'dan seçtiğimde, bu değeri seçtiğimi almak istiyorum. Kayıt işlemi devam ederken. Bu bilgiyi almak için combobox'un OneCloseUp olayına yazıyorum. Quote
pro_imaj Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Bunun alınamaması değilde, benim bilgi eksikliğim olduğunu düşünüyorum. Bu sorundan dolayı ilerleyemiyorum. Yardımlarınızı rica ederim. İyi çalışmalar. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted August 6, 2015 Administrators Posted August 6, 2015 merhaba Row editor sadece ve sadece Grid'i edit etmek için tasarlanan bir plugindir. Oradaki editorleri başka bir amaç için kullanamak mümkün olmayabilir. Bunun yerinde Form'a normal bir comboBox koyarak sorunu çözmeyi deneyin. İyi çalışmalar Quote
pro_imaj Posted August 6, 2015 Author Posted August 6, 2015 Fatura giriş ekranı yapıyordum. @Farshad bey.Bunu yaparken de stok seçimini grid ile yapmayı düşünmüştüm, çünkü diğer türlü yapılan her işlemden sonra düzenleme vb işlemler için çok fazla olasılığı kontrol etmem gerekiyordu. Sizde takdir edersiniz ki Fatura Sipariş vb. ekranların genelde Grid oluyor, satır sayısının fazla olması nedeniyle. Yapmak istediğimi tam anlatamadığımı düşünüyorum, Çünkü bu nesneye bir değer yazılıyor ve ben bu değeri algılamak istiyorum. UniDbGridde Combobox ta OnRemoteQuery sorunsuz çalışıyor mesela. Neden bu comboboxtan bilgi alamayacağımızı teknik olarak anlayamıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler. İyi çalışmalar. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted August 7, 2015 Administrators Posted August 7, 2015 Kaydet butonuna bastıktan sonra girmiş olduğunuz değer veri tabanına kaydedilmiş olacak ve DataSet'dan girmiş olduğunuz veriyi alabileceksiniz. Quote
pro_imaj Posted August 8, 2015 Author Posted August 8, 2015 @Farshad ben kendimi anlatmada biraz eksiğim sanırım. UniDbGrid Üzerinde bir alana Combox bağlıyorum ve bu combobox OnRemoteQuery neden çalışıyor da OneCloseUp neden çalışmıyor? Birde işin ilginç yanı şu; Unigui de siz benim cobobox'ta neyi seçtiğimi biliyor ve onu Gridde ilgili yere yazıyorsunuz yani bu bilgi sizde var biz neden ulaşamıyoruz. Saygılaırmla İyi çalışmalar. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted August 8, 2015 Administrators Posted August 8, 2015 Biz de o bilgiyi ancak kaydet butonuna basildiktan sonra alabiliyoruz.. Sizin koydugunuz combobox bir row editor dur ve amaci bulundugunuz satiri edit etmektir. Baska amaclar icin uygun degildir. Hala anlayamadim neden bu sekilde yapmaya calisiyorsunuz. Quote
pro_imaj Posted August 8, 2015 Author Posted August 8, 2015 Fatura ekranında Kullanıcı Grid üzerinde hızlı veri girsin diye yapıyorum. Sizin bahsettiğiniz gibi Combobox ekrana koyarak bu işi yapmak düzeltme gibi işlemlerde Dbgrid den faydalanamayacağım. Daha prof olsun diye böyle yapmayı düşünüyorum. Ekrana sabit Edit,Combobox vb koymak basit gösteriyor (Bence) Müsaitseniz Runtime de gösterebilirim Quote
Recommended Posts