alucard Posted July 2, 2015 Posted July 2, 2015 Programa girişte IP adreslerini kaydediyorum. böylece kim ne zaman kullanmış gibi istatistikler tutmam gerekiyor. Localde çalışırken bir sıkıntı yok. ancak uzaktan çalışmaya başlayınca fark ettim ki uzak kullanıcıların IP adreslerini alamıyorum. Gelen IP adresi benim Güvenlik cihazımın IP adresi. acaba neden olabilir.. yada çözümü nedir. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted July 2, 2015 Administrators Posted July 2, 2015 Sunucu ile ayni yerel agin icerisinde baglanayorsaniz bu olabilir. Tamamen farkli bir ag uzerinden deneyin. Quote
alucard Posted July 3, 2015 Author Posted July 3, 2015 tamamen farklı bir ağdan da denedim. yine günevlik cihazımın ip adresi geliyor. isterseniz sizde deneyin http://195.175.57.254:8081/MCihazTakip.dll Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted July 3, 2015 Administrators Posted July 3, 2015 IP adresi nasil elde ediyorsunz? Quote
alucard Posted July 3, 2015 Author Posted July 3, 2015 procedure TUniLoginForm1.UniLoginFormCreate(Sender: TObject); var IpAdres : string; begin IpAdres := UniSession.RemoteHost ; UniStatusBar1.Panels[0].Text := 'Bilgi - IP:' + IpAdres ; end; Quote
Hayri ASLAN Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Merhaba, Almanız gereken : UniApplication.RemoteAddress; 1 Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted July 3, 2015 Administrators Posted July 3, 2015 Güvenlik cihazı dediğniz nedir? Quote
alucard Posted July 3, 2015 Author Posted July 3, 2015 Merhaba, Almanız gereken : UniApplication.RemoteAddress; Sonuç aynı hocam değişen bir şey yok Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted July 3, 2015 Administrators Posted July 3, 2015 Güvenlik cihazı IP'yi değiştirerek gönderiyor. Daha doğrusu gelen isteği kendi üzerinden yönlendiriyor. Quote
alucard Posted July 3, 2015 Author Posted July 3, 2015 evet doğru port yönlendirmesi yapmak zorundayım çünkü. çözüm yolu varmıdır peki Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted July 3, 2015 Administrators Posted July 3, 2015 Firewall ayarlarına bakın. Bununla ilgili bir opsiyon olması lazım. Quote
Recommended Posts