stgzkr Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 arkadaslar merhaba unilinebarda deger alanını saat formatında göstermek istiyorum ama o degeri double degiskeni ile alıyor. giris alanım 08:30 formatında geliyor. örnek resimde y koordinatını zamanolarak göstermek istiyorum. bunu delphi chart komponentinde cht1.Series[0].XValues.DateTime := True; olarak yapabiliyordum ama bunda bulamadım bu özelliği örnek kod Head :=qry2.FieldByName('TARIH').Value; myDate1 := qry2.FieldByName('GIRISZAMAN').Value; myDate2 := qry2.FieldByName('CIKISZAMAN').Value; DateTimeToString(formattedDate1, 't', myDate1); DateTimeToString(formattedDate2, 't', myDate2); giris:=StrToTime(formattedDate1); cikis:=StrToTime(formattedDate2); UniLineSeries1.Add(giris,Head); UniLineSeries2.Add(cikis,Head) 1
Administrators Farshad Mohajeri Posted November 2, 2014 Administrators Posted November 2, 2014 Bu özelliği belki ilerde ekleriz. Şu an için float değer yerine String bir değer atamayı deneyin.
stgzkr Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 y koordinatı decimal bir alan oldugundan oraya string yazdıramadım istedigim x koordinatlarında tarih yazarken y koordinatında saat yazmam lazım. ama resimde görüldügü gibi x tarih var y de saat kısmı ondalıklı sayı. iyi çalışmalar.
Recommended Posts