ibrahim71 Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Merhaba herkese, Ufak bir resim yükleme programı yapıyorum. Yükleme kısmında bir sorun yok, herşey normal. Ancak asıl yapmak istediğim; Örneğin karşı tarafa yükleyeceğim resim 4928 x 3264 pixel boyutlarında bir jpeg dosya. Karşı tarafa yüklerken boyutunu 640x480 olarak küçültüp ondan sonra küçülmüş halini göndermek. Resimde kırpma ya da kesme yapmak değil, yeniden boyutlandırmak istiyorum. Bu konuda yardım edebilecek kimse varsa şimdiden teşekkür ederim. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted June 2, 2014 Administrators Posted June 2, 2014 Bunun için bir resim işleme kütüphanesinden yararlanmanız gerekiyor. Quote
ibrahim71 Posted June 2, 2014 Author Posted June 2, 2014 Bir resmi uniimage içine alıp orada yeniden boyutlandırabilirim. Bu işlemden sonra o imajı nasıl bir dosyaya çevirip upload edebiliriz ? Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted June 3, 2014 Administrators Posted June 3, 2014 uniImage sadece görsel olarak boyutlandırır. Gerçek anlamda küçültmek için bir kütüphaneden yararlanmanız gerekir. Quote
Recommended Posts