miltiyades Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Merhabalar. unidac ile mysql veri tabanına balanıyorum ayarlarından charset ayarını latin5 yapınca windows server 2003 de türkçe karakter sorunu olmadan sorunsuz kullanıyordum. şimdi windows server 2008 e attım .dll dosyasını latin5 olduğu halde türkçe karakter sorunu veriyor. utf8 de denedim aynı sorun devam ediyor. nasıl bi ayarlama yaparsam sorunu çözerim acaba ? iyi çalışmalar. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted February 21, 2013 Administrators Posted February 21, 2013 Delphi sürümü? Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted February 21, 2013 Administrators Posted February 21, 2013 Merhabalar. unidac ile mysql veri tabanına balanıyorum ayarlarından charset ayarını latin5 yapınca windows server 2003 de türkçe karakter sorunu olmadan sorunsuz kullanıyordum. şimdi windows server 2008 e attım .dll dosyasını latin5 olduğu halde türkçe karakter sorunu veriyor. utf8 de denedim aynı sorun devam ediyor. nasıl bi ayarlama yaparsam sorunu çözerim acaba ? iyi çalışmalar. Database ve tüm tablolar için Unicode tabanlı bir character set seçmeniz lazım. UTF8 gibi. Bu doğrudan uniGUI ile ilgili değildir mysql ve delphi ile ilgili bir sorundur. Quote
miltiyades Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 farshad merhabalar.. database de ayarlamayı yaptım tablolardan dil ayarlaması yok ama connection nesnesinde seçiyorum yine aynı şekilde. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted February 22, 2013 Administrators Posted February 22, 2013 O zaman önce Desktop modunda çalıştırın. Orada da hata varsa sorun database tarafındadır. Quote
Recommended Posts