mehmet07 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Merhabalar, yeni Sürümü Yükledim ve kullanmaya başladım . 0.89.0.958 sürümüne göre çok ciddi hiz farki hissettim. İçinde 10 kayit olan master-detay bagli gridlerin oldugu bir formu eskiden butona tiklar tiklamaz aciyordu. Simdi 3-4 saniyeyi buluyor formun acilmasi. hatta gride satirlarin hepsinin tek tek eklenisini form acildiktan sonra görebiliyorum. Ayni programin yeni sürüme derlemeden önceki DLL dosyasi ile tekrar denedim o çok hizli hiçbir sorun yok. Form üzerinde bilesenler çoksa ve de gridde alt toplamlari aktif edersem formun acilmasi cok daha fazla uzuyor. Önceki sürümdeki kodlari degistirmeden yeni sürümde derlediğimde bir formu açmak istediğimde (her formda yapmiyor.) frmfirmaListesi is not defined Başlıkli bir ajax hatasi verdi. O penceredeki kodlari cok uzun diye buraya yazmadim. Pencereyi TAMAM butonuna tiklayarak kapatinca browser config Option: O486-> maximizable:true<br/> is redering a previous request,<br/> it's not allowed is AJAX request or JS handler.<br/> Use equivalent public property or method instead. hata penceresi cikti Teşekkürler. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted February 9, 2013 Administrators Posted February 9, 2013 89'dan 91'e direkt geçiş yaptıysanız öncelikle IDE'de tüm formları tek tek açıp yeniden kaydedin. Ext JS 3 ve Ext JS 4 arasında hız farkı vardır evet, ama kesinlikle sizin anlatığınız kadar değildir. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted February 9, 2013 Administrators Posted February 9, 2013 Yavaş açıldığını söylediğiniz proje için bir test uygulaması yapıp yollamanız mümkün mü? Quote
mehmet07 Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 Tekrar Merhaba, 89'dan 91'e direkt geçiş yaptıysanız öncelikle IDE'de tüm formları tek tek açıp yeniden kaydedin. Bu işlemi yaptım ama yine hata vermeye devam ediyor. Test Uygulamasınıda musait bir zamanda hazirlayip gönderecegim. Çok teşekkürler. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted February 9, 2013 Administrators Posted February 9, 2013 Bu işlemi yaptım ama yine hata vermeye devam ediyor. Bu hata için de ayrı bir test uygulaması yapabilirseniz sevinirim. Tşk. Quote
mehmet07 Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 İkinci hatayı düzelttim(form acilirken aldigim hata). Butona tıklayınca acilacak olan formun uzerindeki gridi kaldirip yeni bir grid ekledim. sorun düzeldi. Bu açılan formda bir grid birde edit bileseni var. Edit bilesenin onchange olayina sql sorgusu yazarak basilan harfe göre arama yapmasını saglamak istedim. Daha önce sorunsuz calisiyordu . Yeni sürümde arama yapmak icin bir tuşa basınca aramayı yapıyor ama ikinci harfi yazmama izin vermiyor . (arama yaptiktan sonra gride konumlaniyor sanirim). tekrar ikinci harfi yazmak icin mouse ile edit bilesenine konumlanmam gerekiyor. with dmodul.tblfirmalar do begin close; parambyname('firma').asString:='%'+edtFirma.Text+'%'; if chkfirma.Checked=false then begin if lbldurum.Caption='1' then parambyname('tur').asString:='%'+'Toptancı'+'%'; if lbldurum.Caption='2' then parambyname('tur').asString:='%'+'Müşteri'+'%'; end else parambyname('tur').asString:='%'; open; end; Edit bilesenin onchange olayindaki kod yukarıdadır. Quote
Administrators Farshad Mohajeri Posted February 9, 2013 Administrators Posted February 9, 2013 Bu açılan formda bir grid birde edit bileseni var. Edit bilesenin onchange olayina sql sorgusu yazarak basilan harfe göre arama yapmasını saglamak istedim. Daha önce sorunsuz calisiyordu . Yeni sürümde arama yapmak icin bir tuşa basınca aramayı yapıyor ama ikinci harfi yazmama izin vermiyor . (arama yaptiktan sonra gride konumlaniyor sanirim). tekrar ikinci harfi yazmak icin mouse ile edit bilesenine konumlanmam gerekiyor. with dmodul.tblfirmalar do begin close; parambyname('firma').asString:='%'+edtFirma.Text+'%'; if chkfirma.Checked=false then begin if lbldurum.Caption='1' then parambyname('tur').asString:='%'+'Toptancı'+'%'; if lbldurum.Caption='2' then parambyname('tur').asString:='%'+'Müşteri'+'%'; end else parambyname('tur').asString:='%'; open; end; Edit bilesenin onchange olayindaki kod yukarıdadır. Logged: #0001423: UniDBGrid: Focus is shifted to grid each time rows are refreshed Quote
Recommended Posts