Jump to content

uniDbGrid seçim sorunları


mehmet07

Recommended Posts

Merhaba Farshad bey,

Bu sorunla çok sık karşılaşır oldum. Master tabloda bir kaydı tıkladığınızda Detay tabloda kayıtlar listeleniyor. Grid de Loadmask Aktif ve WaitData = true.

Baska bir kullanıcı aynı dataya erisemiyor. Tek kullanıcı. 

Kullanıcı Master tablodaki gride tıklandığında detay tabloya bagli gride veriler geliyor. Loadmask aktif olduğu içinde veriler dolmadan gridde islem yapilamiyor.

 

Detay tabloya bagli gridden herhangi bir kaydı seciyorum ve secilen degeri dblabel de gosteriyorum ama hangi kaydı secersem seceyim daima ilk kaydın degerini gosteriyor. Detay tabloyu kapatip acarsam calismasi duzeliyor.

 

 

Ayrıca log dosyasında resimlerdeki gibi sürekli hatalar oluşuyor. (Sanırım bu hatalar yukarıdaki sorunun oluşmasına da sebep oluyor. Yanlış hatırlamıyorsam dbgridin MovetoRow methodu boyle bir durumda ilk kayda konumlandırıyordu.)

 

post-962-0-76163700-1512032393_thumb.png

 

post-962-0-70082100-1512032413_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Kullandığım unigui sürüm : 1.0.0.1391

MoveToRow hatası ekranda mutlaka görünüyordur. Ama kullanıcılar geri dönüş yapmaya çok fazla istekli olmadigi için bana bilgi gelmiyor(genelde uygulamayı kapatip aciyorlar ve calismaya devam ediyorlar).  Ben sorunlari log dosyalarindan görüyorum.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...