Jump to content

Embarcadero sencha yı satın aldı


DevLoper

Recommended Posts

Şimdi Embarcadero bolglarından ve sencha resmi sayfasında okuduğumuz kadar sencha yi satın almış ve vcl ye entegre edeceği söyleniyor yani ungiyi satın almak bu aşamada mantıklımı yoksa birazdahamı beklemek lazım sizin bunun üzerine yapacağınız bir hamle olacakmı sürdürülebilirlik adına sizdende bi açıklama bekliyoruz.

 

https://www.sencha.com/blog/exciting-news-sencha-acquired-by-idera-inc/

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Tabi aynı soruları Sencha firmasının müşterileri de soruyor.  Sencha firması da her şeyin eskisi gibi devam edeceğini ve bu satışdan kimsenin olumsuz yönde etkilenmeyeceğini belirtiyorlar.

 

Bizim için de aynı şey geçerlidir. uniGUI olarak mevcut yol haritamızı aynı şekilde devam edeceğimizi ve şu an için planlarımızda herhangi bir değişiklik olmadığı belirtiyoruz.

Link to comment
Share on other sites

Eğer bir proje geliştirmek üzereyseniz bence, embarcadero beklemekle kaybetmeyin. O iş en az 2-3 yıldan aşağı bitmez. ingilizce kısımdada bildiğim ingilizceyle yazmaya çalıştım fikirlerim. Eğer bu işe Farşad ı dahil etmezlerse, o ürünlerin çıkması bana zor geliyor. Çünkü iş sadece sencha ile bitmiyor. Hem sencha yı hemde delphi yi çok iyi bilen ekip olması lazım, üstüne üstlük delphi ile gelen componentlerle de uyumlu olması lazım. Benim gibi webdeb anlamayanlarda başlıyacaklar ve e bu niye olmuyor dizaynda böyle ama çıktı böle falan çok fazla ince işler çıkacak. Ekiplerin her iki tarafıda bilmesi lazım, ayrıca arada 3.parti componentlarada ihtiyaç var, yani sencha yı al yapıştır oldu değil iş. Indy lazım, yada delphi bunun muadilini bulmadı. işin içinede muadil deyince test için zaman demek. ayrıca adı hatırlamıyorum, Farşad yazar sanırım, bir compoent seti daha gerekiyor, sencha ile delphi nin haberleşebilmesi için.

Özetle Farşad ı bu işe dahil etmezlerse ki ben Farşad ı çırak çıkarabilirler kanâtindeyim, embarcadero bu işi epey bir süre stabil diye süremez. Intraweb bakın 14 küsürüncü sürümü, delphi ile gelen sürüm az kısıtlı olsada iş görecek bir sürümü, üstelikte tms nin intraweb için component set i var. görsel olarak ve benim son kullanıcıya kullanım ve görsel olarak beğendiğim bir set. Ama gel görki unigui bazen duvara çarpasım gelsede :) sigortalarımı attırsada, hiç web den java scriptlerden anlamadığım halde proje yazıyorum. ve kolayca. Ha framework bu sonuçta, çerçeve bana hiç uygun değil çok sıkıyor :D  ama stabil, yazdığın çerçeve aykırı değilse, tesadüfen değil çalışması gerektiği gibi çalışıyor.

Farşad ın bana söylediğini ki sizede aynısını söyleyeceğini düşündüğüm için yazıyorum, taril ile projenizi geliştirin, para vermeyin, nezaman projeniz bir aşamaya gelir, ozaman satın alırsınız, yada delphi ye geçersiniz. Bu arada satın almadığınız için hak verirsiniz ki hersorunuza cevap alamazsınız, yani ne kadar ekmek okadar köfte :) Ama bu adamı yaşatırsak hepimiz kazanırız. Bazen sinirimi oynatıyor ama adam benim yapamadığı yapmış, tüm dünyada eşi benzeri olmayan bir proje üretmiş ve bu benim ÜLKEMde. Ve ben bununlada son derece gurur duyuyorum. Sizin endişeniz gerçekleşse bile yani delphi bu işi yapsa, unigui atıl kalsa, ben verdiğim paradan zerre kadar gocunmam, hem daha paramın karşılığınıda alamamış olsam bile. Yanlış anlaşılmasın, ben projemi üretipte bundan gelir elde etmeye başlayamadığımı kastediyorum.

Farşad ın vaadleri sencha 6x, linux compiler ve doküman. bunlar he nekadar geciksede makul karşılamak lazım.

Farşad a öneri: odtü den yada başka taraflardan 2-3 geç arkadaş a şu döküman işini yıksan ? hem sen bu angaryadan kurtulmuş olursun, hemde o çocuklar 3-5 nasiplenirdi, sende diğer işlerle ilgilnirdin. Yazı yazmak başlı başına bir iş çünkü.

Link to comment
Share on other sites

Birde bir bakıyorsun Embercadero anydac' ı bünyesine eklediği gibi unigui yide bünyesine dahil ediyormuş :) :) Farshad adına seviniriz heralde sonuçta ticaret yada direk satsın 5-10$ :D :D. Sonuçta geleceği parlak bu işin bende beğeniyorum da intraweb kadar gelişmiş olduğunu düşünmüyorum inşallah daha da çok gelişir neden olsa bizim vatan topraklarımızın componenti :D :) :) :)

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...