Jump to content
uniGUI Discussion Forums
Sign in to follow this  
mehmet07

log dosyasindaki hatalar

Recommended Posts

Merhabalar,

Bugun firebird log dosyasina baktigimda aşağıdaki gibi birşey gördüm. (log dosyasının boyutu 20 mb i gecmisti.)
 

program.dll: 00000D58: 05:15:39 []:>--------------------------------------------------------------<
program.dll: 00000E98: 06:30:10 []:>--------------------------------------------------------------<
program.dll: 00000E98: 06:30:10 []:Starting Server. Module Handle: 0000000001570000
program.dll: 00000E98: 06:30:10 [TUniServerModule]:Server First Init.
program.dll: 00000E98: 06:30:10 [TUniServerModule]:Erasing Cache Folder...
program.dll: 00000E98: 06:30:10 [TUniServerModule]:Cache Folder Erased. <0> Files deleted.
program.dll: 00000E98: 06:30:10 []:Server Started. Module Handle: 0000000001570000
program.dll: 00000A50: 06:44:16 []:EAccessViolation : Access violation at address 01851BB8 in module 'program.dll'. Read of address 0000005C : Addr: $01851BB8
program.dll: 00000658: 07:05:11 []:Terminating ISAPI Server. Module Handle: 0000000001570000
program.dll: 00000658: 07:05:11 [TUniServerModule]:Shutting Down Server.
program.dll: 00000658: 07:05:11 [TUniGUISessionManager]:Terminating Session manager.
program.dll: 00000658: 07:05:11 [TUniGUISessionManager]:Stopping Cache Eraser...
program.dll: 00000658: 07:05:11 [TUniGUISessionManager]:Cache Eraser Stopped.
program.dll: 00000658: 07:05:11 []:EAccessViolation : Access violation at address 01851BB8 in module 'program.dll'. Read of address 0000005C : Addr: $01851BB8
program.dll: 00000658: 07:05:11 [TUniGUISessionManager]:Destroying Worker Threads.
program.dll: 00000658: 07:05:11 [TUniGUISessionManager]:Session manager terminated.
program.dll: 00000658: 07:05:11 [TUniServerModule]:Server Shutdown Completed.
program.dll: 00000658: 07:05:11 []:ISAPI Server Terminated. Module Handle: 0000000001570000
program.dll: 00000658: 07:05:11 []:>--------------------------------------------------------------<
program.dll: 00000328: 07:07:53 []:>--------------------------------------------------------------<
program.dll: 00000328: 07:07:53 []:Starting Server. Module Handle: 0000000001440000
program.dll: 00000328: 07:07:53 [TUniServerModule]:Server First Init.
program.dll: 00000328: 07:07:53 [TUniServerModule]:Erasing Cache Folder...
program.dll: 00000328: 07:07:53 [TUniServerModule]:Cache Folder Erased. <0> Files deleted.
program.dll: 00000328: 07:07:53 []:Server Started. Module Handle: 0000000001440000
program.dll: 00000328: 07:07:53 [HttpExtensionProc[ipadresi]]:EUniSessionException : Oturum Sonlandırıldı! : Addr: $016EF42C
program.dll: 00000328: 07:08:36 [HttpExtensionProc[ipadresi]]:EUniSessionException : Oturum Sonlandırıldı! : Addr: $016EF42C
program.dll: 00000328: 07:08:36 [HttpExtensionProc[ipadresi]]:EUniSessionException : Oturum Sonlandırıldı! : Addr: $016EF42C
program.dll: 00000328: 07:08:38 [HttpExtensionProc[ipadresi]]:EUniSessionException : Oturum Sonlandırıldı! : Addr: $016EF42C

 

 

 

 

program.dll: 00000328: 07:08:38 [HttpExtensionProc[ipadresi]]:EUniSessionException : Oturum Sonlandırıldı! : Addr: $016EF42C

 

bu satır hersaniyede bir tekrarlaniyordu.

 

Sebebi ne olablir acaba?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merhabalar,

Timerlari enabled false yaptim. Ama hala sorun devam ediyor.

Programda belli bir süre işlem yapılmazsa kapanmasi için

var IDLE_TIMEOUT = 1800; 
var _idleSecondsCounter = 0;
document.onclick = function() {
    _idleSecondsCounter = 0;
};
document.onmousemove = function() {
    _idleSecondsCounter = 0;                      
};                                                
document.onkeypress = function() {
    _idleSecondsCounter = 0;
};
window.setInterval(CheckIdleTime, 1000);

function CheckIdleTime() {
    _idleSecondsCounter++;

    if (_idleSecondsCounter >= IDLE_TIMEOUT) {
        ajaxRequest(MainForm.form, '_idle_timeout', []);
    }
}

kodunu eklemiştim. Kodu Mainform un Script özelliğine ekledim. Normalde sorunsuz çalışıyor görünüyor. Ama log dosyasında daha önce yazdığım sorunlar çıkıyor.

 

ajax isteğini yakaladığım ve programı sonlandırdıgım kod:

 if EventName = '_idle_timeout' then
  begin
    ModalResult := mrCancel;
  end;

Share this post


Link to post
Share on other sites
program.dll: 00000328: 07:08:38 [HttpExtensionProc[ipadresi]]:EUniSessionException : Oturum Sonlandırıldı! : Addr: $016EF42C

 

 

log dosyasindaki bu hatayi bir turlu duzeltemedim.  IIS da siteyi komple durduruyorum . Havuzu durduruyorum.

Aktif hic kullanıcı yokken bakiyorum log dosyasina yukaridaki hatayi yazma islemi duruyor. Sonra IIS yeniden baslatiyorum. Başlatır baslatmaz log dosyasina yukaridaki hatayi yazmaya basliyor. İsin ilginc yani programi kullanan hic bir kullanici yok. (sistemde timer kalmadi hepsini iptal ettim)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uygulamanı exe ye çevirip debug edebiliyor musun?

Debug edemediğim durumlarda (component gibi) eventlere log eklerim. Senin timer eventine, formların close eventleri vs gibi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Debug ediyorum ama bir sorun gorunmuyor. uygulamada kullandigim Timer bilesenini kaldirdim. Sorun yine devam etti. Bu arada IIS kapatip acinca sisteme baglanan tum kullanicilar disari atilip uygulama sonlanmasi gerekmiyor mu?(Kapatip acmadan once xxx ip no su hata verip log yaziyordu.) Tekrar ISS aktif ettigimde kaldigi yerden log dosyasina yazmaya devam ediyor.(yine aynı xxx ip nosu yazmaya devam ediyor.) 

xxx ip nosu bir daha hic sisteme baglanmadigi halde. (timeout suresini cok uzun tutuyorum. ondan dolayi olabilir mi bu?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ip adresi benim kullandigim adres degil. Müşterilerden birisinin adresi olabilir. Çok sayıda kisi kullandigi icin onu tesbit etmem çok zor. Birde tek bir adres olmuyor 

Bazen aynı anda 3-4 farkli adres olabiliyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ip adresi benim kullandigim adres degil. Müşterilerden birisinin adresi olabilir. Çok sayıda kisi kullandigi icin onu tesbit etmem çok zor. Birde tek bir adres olmuyor 

Bazen aynı anda 3-4 farkli adres olabiliyor.

 

Bunlar müşteride açık kalmış tarayıcı oturumları oluyor genelde. Öyle bir şekilde açık kalıyor ki uniGUI sunucusu tarafından da kapatılamıyor.

Tek çare o bilgisayarda o tarayıcı penceresini kapatmaktır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hm anladim. o zaman her baglanan kullanicinin ip bilgisi ve kullanici bilgisini database de tutacagim. Boyle sorun ciktiginda sorunlu ip den hangi kullanici oldugunu tesbit edip kisileri uyaracagim.

Teşekkürler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×