Jump to content

TUniDBGrid pagingBar da nextpage pasif durumu


Freeman35

Recommended Posts

Merhaba,

TUniDBGrid de yaklaşık 96000 row olan bir stok table ı üzerinde denemeler yapıyorum. kullandığım unigui trail sürümü.

Grid altında çıkan toolbar da next ve last page buttonları pasif. Bu durum trail olduğundan mı kaynaklıdır? Henüz bir yerde trail deki limitler ile ilgi bir açıklama bulamadım. Eğer öyleyse, bir TUniDBNavigator koyarsanız bunun nex, last page buttonları aynı işi görüyor bilginize.

 

Amacım delphide çalışan projemi unigui ile browser içerisinde çalışabilecekse, unigui ye aktarmak. sadece stok kartı formunu aktarmak, karar vermek için benim için yeterli olacak. Bu kart hem yüksek adetli kayıt olduğundan performans için, kart içinde fazlaca hesaplamalar olduğu için pascal kodlarıya web uygulmasında kod yazabileceğim için, en önemliside barkod yazdırabileceğim konusunda fikir vereceği için benim için önemli. barkodlarda 1cm e 3cm boyutunda etikete basılıyor. fast report ile.

 

Basit bir konuda dahi kaynak ve çözüm bulunamıyorsa, bu durum sıkıntı. Benim için olmuyor deyip başka projelere geçmek bir çözüm değil. Ben Türkiye de üretilmiş bir projeye mümkün olduğunca destek vermek isterim. Heleki proje başarılı ve dünyaca kabul görüyorsa gurur duymamak elde değil.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Merhaba,

 

Sorun şu: Tablonuzun aslında rapor ettiği RecordCount sayısı 96000 değil. Yani tüm Row'ları başta yüklemiyor.

Bunun için kullandığınız Dataset veya Query'inin ayarlarına bakmanız lazım.

 

Ya da OnRecordCout eventi içerisinde sizin Row sayısını vermeniz gerekiyor.

 

Tabi web uygulamasında 96000 ROW olan bir tabloyu bir sorgudan geçirerek grid'e yüklemek daha mantıklıdır.

 

Aramış olduğunuz açıklamalar burada:

http://www.unigui.com/explore/matrix/#featurem

http://www.unigui.com/download/docman

 

Projeye olan ilginiz için teşekkür ederim. Umarım testleriniz olumulu sonuç verir.

Link to comment
Share on other sites

kullandığım dataset unidac. Query where clause unda default set gelmekte. Table daki tüm kayıtlat yani her bir stok el yapımı olduğundan unique. resimleri ve bilgileride saklanmak zorunda olduğundan silinemiyor. göz ardı yani filtreleme işi ise, kullanıcı eğer isterse kendi kriterleri ekleyerek sayı azaltılıyor. Ama ilk arama tüm kayıtlar geldikten sonra isteniyor. 

uniGUI yi kullanmaya başlamadan önce php ile bir sayfa yapıp bu sayfaya ekliyeceğim linkten unigui çalıştırmaktı. Sırf bu "sayfa" ya belirtilen sayı kadar db den okuma için. Kullandığım veritabanı firebird 3.

Aslılnda benim kastettiğim  vermiş olduğun

http://www.unigui.com/download/docman  linkindeki,

"Other limitations."

bunun mahiyeti idi. bir limit varsa ve ben buna uğraşıyorsam işte bu sıkıntı :) mesela formların caption ları neden değişmiyor diye uğraşmak gibi :) (trail de değişmez !)

 

Fetchall dan kurtulmaya çalışıyorum :)

 

"OnRecordCout" event i işimi gördü, istediğim gibi çalıştı. Bir  şey daya çıktı tabiki bu sefer :) sayfa sonuna gelindiğinde, klavye ile sayfanın sonuna yada başına geldiğinde önceki sayfa yada sonraki sayfa tetiklenmeli, bu sanırım kodla yapılacak umarım onuda bulurum.

 

Çok teşekkür ederim. Destek konusu birebiri kastetmiyorum. Benim gibi ilk başlayanlar için çok farklı bir sistem. deneme yanılmalar bir süre sonra yıldırmaya başlıyor.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...