Jump to content


Photo

Unigui approot error

login

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 erdal

erdal

    Active Member

  • uniGUI Subscriber
  • PipPipPip
  • 52 posts

Posted 19 March 2015 - 07:26 PM

Login form da iken, modalresult:=mrok satırında hata mesajı veriyor.

Yardımcı olabilirmisiniz.

Hata: Tanımsız veya boş bir referansın Approot özelliği alınamıyor.


  • 0

#2 Farshad Mohajeri

Farshad Mohajeri

    Administrator

  • Administrators
  • 9932 posts

Posted 19 March 2015 - 07:29 PM

Hata: Tanımsız veya boş bir referansın Approot özelliği alınamıyor.

 

Bu Delphi'den gelen bir mesaj mı?


  • 0

#3 Farshad Mohajeri

Farshad Mohajeri

    Administrator

  • Administrators
  • 9932 posts

Posted 19 March 2015 - 07:30 PM

Bu Delphi'den gelen bir mesaj mı?

 

Login form da iken, modalresult:=mrok satırında hata mesajı veriyor.

Yardımcı olabilirmisiniz.

Hata: Tanımsız veya boş bir referansın Approot özelliği alınamıyor.

 

Uygulamanız bu hatayı veriyor olabilir mi? Bizde bu şekilde bir hata kodu yok.


  • 0

#4 _Mehmet_

_Mehmet_

    Advanced Member

  • uniGUI Subscriber
  • PipPipPipPip
  • 496 posts
  • LocationAntalya / Turkey

Posted 20 March 2015 - 08:10 AM

Merhabalar,

unigui eski sürümlerde mail gonderirken hata vermiyordu. simdi Ajax error diye bir hata dialog aciliyor.

 
Cannot read property 'appRoot' of undefined
 

içerisinde bu hata yazıyor. ama mailide göndermiş oluyor

 

unigui version : 0.98.10.1132


  • 0

#5 Farshad Mohajeri

Farshad Mohajeri

    Administrator

  • Administrators
  • 9932 posts

Posted 20 March 2015 - 08:37 AM

Merhaba,

 

O hata uygulamadaki başka hatadan sonra ortaya çıkıyor. Log dosyasını inceleyebilir misiniz?


  • 0

#6 _Mehmet_

_Mehmet_

    Advanced Member

  • uniGUI Subscriber
  • PipPipPipPip
  • 496 posts
  • LocationAntalya / Turkey

Posted 20 March 2015 - 08:55 AM

unigui Log dosyasının içerisi boş . Hatayı verdikten sonra ilgili formu kapattirmiyor. mecburen browser i refresh etmek zorunda kaliyorum.

 

sanirim ondan kaynakli 


:EUniSessionException : Geçersiz Oturum veya Oturum Zaman Aşımına Uğradı

log dosyasında yukarıdaki hata var sadece.

 


Cannot read property 'appRoot' of undefined

bu hata verdikten sonra

Attached File  hata.png   9.31KB   11 downloads

 

bu ekran çıkıyor. sonrasında nereye tıklasam işlem yapmıyor ve dialog tekrarlıyor.

Ayrıca bazen bir formu aciyorum. kapat butonuna tıkladığımda resimdeki dialog cikiyor. ama TAMAM diyip çalışmaya devam ediyor.

Bu sorun surekli cikmiyor. arasıra cikiyor. bazen 5-10 deneme de bir bazende her tıklayışımda çıkıyor.

 

Resimdeki hata mesajı unigui ile yaptigim tum uygulamalarda çıkıyor(appRoot diyen hatadan bağımsız. sadece resimdeki hata). Öncelerde internet bağlantısı ile ilgilidir diye düşünüyordum ama localde de aynı sorunlar çıkıyor.


  • 0

#7 Farshad Mohajeri

Farshad Mohajeri

    Administrator

  • Administrators
  • 9932 posts

Posted 20 March 2015 - 09:33 AM

Uygulamada dinamik şekilde kodda objeleri Create/Destroy yapıyormusunuz?


  • 0

#8 _Mehmet_

_Mehmet_

    Advanced Member

  • uniGUI Subscriber
  • PipPipPipPip
  • 496 posts
  • LocationAntalya / Turkey

Posted 20 March 2015 - 09:35 AM

hayır yapmıyorum. 


  • 0

#9 _Mehmet_

_Mehmet_

    Advanced Member

  • uniGUI Subscriber
  • PipPipPipPip
  • 496 posts
  • LocationAntalya / Turkey

Posted 20 March 2015 - 09:38 AM

Bir ekran düşünün, kullanıcı adi ve sifre girilen. kişi bilgileri girip tamam butonuna bastığında database de sorgu yapip. kullanici varsa sadece mainform daki butonlarin ve panellerin visible ozelliği true yapip kullanıcı giris formunu kapatiyor.

bazen bunda da aynı hatayı aliyorum.


  • 0

#10 Farshad Mohajeri

Farshad Mohajeri

    Administrator

  • Administrators
  • 9932 posts

Posted 20 March 2015 - 11:37 AM

Kullanmış olduğunuz login form uniGUI'deki TUniLoginForm'dan türitilen bir form mu yoksa MainForm'u mu login olarak kullanıyorsunuz?


  • 0

#11 Farshad Mohajeri

Farshad Mohajeri

    Administrator

  • Administrators
  • 9932 posts

Posted 20 March 2015 - 12:36 PM

Öncelikle şu an mevcut olan build 1160'a geçiş yapın.

Sorun devam ederse tekrar bilgi verin daha yakından inceleme yaparız.

 

Yalnız şu genel kuralı unutmayın:

 

LoginForm'dan MainForm'u çağırmak doğru değildir. Her ne kadar çalışıyor görünse de en iyisi Formlar arasında MainModule üzerinden veri paylaşımı yapmaktır.


  • 0

#12 _Mehmet_

_Mehmet_

    Advanced Member

  • uniGUI Subscriber
  • PipPipPipPip
  • 496 posts
  • LocationAntalya / Turkey

Posted 20 March 2015 - 12:40 PM

TUniLoginForm kullanmıyorum. mainform'un oncreate olayinda ayri bir form cagiriyorum. login islemleri icin o formu kullaniyorum. ama bu sorun sadece login ekraninda degil. program icerisindeki herhangi bir ekranda da baslarken veya kapatirken verebiliyor.

 

peki "mainform'un oncreate olayinda ayri bir form cagiriyorum." bu sekilde kullanmak uygun mudur?

1160'a geçiş yapıp sonucu bildireceğim.

Teşekkürler.

 


  • 0

#13 Farshad Mohajeri

Farshad Mohajeri

    Administrator

  • Administrators
  • 9932 posts

Posted 20 March 2015 - 01:54 PM

"mainform'un oncreate olayinda ayri bir form cagiriyorum."

 

Bunu ne şekilde yaptığınızı görmem lazım.

 

Teşekkürler


  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: login

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users