Jump to content

UniFormAjaxEvent Showmessage Hatası hk.


sertacb

Recommended Posts

Merhaba,

Forma ait OnAjaxEvent tetiklendiğinde procedure içerisindeki tüm işlemler tamamlanmasına rağmen son satırda bulunan showmessage bloğu çalıştığında "Ajax Error ExtMsgshow is not defined" hatası çıkmakta.

 

image.png.d77105b1b4a1e793b91e3f4a37c2e675.png

 

Link to comment
Share on other sites

Merhaba Hayri Bey,

Test Case oluşturamama sebebim, sanal pos üye işyeri bilgilerinin  3. şahıslara verilmemesi gerekliliğinden kaynaklanmakta.Ek olarak test yapabilmeniz için sizin ip adreslerinizin sanal pos sistemine tanıtılması gerekiyor.Aslında sorun son derece açık ve net unisession.browserwindows ile banka 3d onay sayfasına sms şifresi girip olumlu veya olumsuz cevap döndüğü andan itibaren sistem hataya düşüyor.Eğer açılan browser sağ üst köşeden kapatılırsa sistemde herhangi bir sorun oluşmuyor.

Banka 3D onay ekranı yerine httpcallback örneğindeki dosyayı unisession.browserwindows ile açtığımda callback sonucu herhangi bir hataya düşmeden sistem son derece sağlıklı çalışıyor.

Tahminim banka succes veya fail cevabı dönerken bizim tarafta Ext JS nin kırılmasına sebebiyet veriyor ve bu noktadan sonra sistem hiçbir şekilde cevap vermiyor.

Ext JS tarafında gerçekleşen işlemleri adım adım debug edebilme şansım var mı? Var ise nasıl yapabilirim?

Bildiğim kadarıyla sizinde sanal pos ile ilgili çalışmalarınız vardı.Siz böyle bir sorunla karşılaştınız mı? Benim şu an entegre etmeye çalıştığım banka Vakıfbank sizin daha öncesinde bu banka ile ilgili bir çalışmanız oldu mu?

Link to comment
Share on other sites

Merhaba,

Timeout ile alakalı bir durum değil ilk başta bende öyle düşünmüştüm ama sorun tamamen 3d secure sayfasının dönüşünde Ext JS bir şekilde kırılıması.

Log dosyalarında hiç bir hata kodu falan gözükmüyor.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...