Jump to content

Unigui Session’ları kapatmıyor.


pro_imaj

Recommended Posts

Merhaba, unigui projesini  dll olarak iss üzerinden yayınlıyorum her kullanıcı için cache klasörü içindeki projeadi_dll klasörü içinde birçok klasör açılmış fakat hiçbiri silinmiyor. iis’i durdurup tekrar başlattığımda tüm geçici dosyaların silindiğini gözlemliyorum bu sorunu nasıl çözerim.

 

*Her gün sonunda iss kapatıp açmazsam proje çok yavaşlıyor çalışılamaz bir hale geliyor.

Yardımlarınızı rica ederim.

Teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

"Kullanılmayan" kısmı muallak. bunun kontrolünü nasıl yapacaksın?  mainform a bir kontrol rutini yapıp, işte şu kadar süre tuşa basılmadığında ve mouse hareket etmediğinde gibi koşul sağlanırsa session kendisini kapatacak. En basit uygulamanda "Kapat" yada "Çıkış" buttonu vardır, onun OnClick event ini tetikletirsin. Ama yanılmıyorsam da bunu timer la yaparsan bu seferde timer, timeout işini iptal ettiriyordu.

Sen soruyu birde ingilizce "General" e sor, daha çok cevap alırsın.

 

Bu durum bana bir hikayeyi hatırlattı, konu dışı olacak ama kusur bakmayın.

Hızır aleyhis selam, bir gün bir güzide! vatandaşımıza geliyor ve soruyor.

- Ne istersen gerçekleştirelecek, ancak tek bir şart var.

-- Nedir şartın?

- Sen ne istersen, istediğinin iki katıda komşuna verilecek.

-- Hımm. Tamam, dileğimi söylüyorum. Bir kolumu kes.......

Link to comment
Share on other sites

iis de recycling var burdan istediğin gibi otomatik iis i restart ettirebilirsiniz.

 

Ancak unigui de böyle bir sorun mevcut değil bizim sistemimizde online 4000 - 5000 session geliyor 65 tane farklı dll (modül) imiz var  dediğiniz gibi bir sorun olsa asla performanslı çalışamazdık. belki sizin bug'ınız olabilir proje kapanınca arkada çalışmaya devam eden bir şey olabilir.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Merhaba, bu sorunu bir türlü çözemiyorum.

Tespit ettiğim en belirgin sorun Telefon ile (IOS) uygulamayı açtığımda login ekranı ile giriş yapmasam bile önce session oluşuyor buraya kadar sorun yok sonra tarayıcıda projenin olduğu siteyi kapatıyorum fakat session kapanmıyor, aynı işlemi bilgisayarda (Windows) yaptığımda session'un kapandığını gözlemliyorum. (Android tarafında da durumun böyle olduğunu tahmin ediyorum)

Aşağıdaki ayar true olmasına rağmen sonuç aynı.

Main Module TerminateOnBrowserClose := True

@sinanaydin dediğin gibi recycling manuel yapılabiliyor fakat hem bu işlem hem manuel hemde bazen 100 civarında session açıkken bunu yaptığımda proje ulaşılamaz duruma geçiyor task managerden w3wp.exe'i kapatmadan iis durdurmadan proje aktif hale gelmiyor.

 

 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, sinanaydin said:

sanırım sorununuz aynı

İlginiz için teşekkür ederim. Dün bu konuya yazmadan önce okumuştum. Birkaç unigui projesi var ve sadece son projede bu sorunu yaşıyorum. Diğer projelerde ios tarafıyla mobilde giriş yaptığımda uzun bir süre sonunda session'un yok olduğunu gözlemleyebiliyorum.

Günün belli saatlerinde Session List örneğindeki şekliyle 3-5 saat işlem yapılmamış session'ları listeletip bunları program içinden sonlandırmam en doğru yol sanırım. Tabi bunu nasıl yapmak gerektiği konusunu araştırmak gerekiyor.

Sabah baktığımda proje 1 gb civarında ram kullanıyor ve 100 civarında session açıkta bekliyordu.

Link to comment
Share on other sites

Merhaba,

Sorunun şu şekilde çözdüm;

ServerModule.SessionTimeOut süresini kullanıcıların ekranları ara verdiklerinde kapanması diye çok uzun bir süre olarak belirlemiştim. Bununla birlikte Forma bir timer koyup 1 dk aralıklarla çalışmasını sağlamıştım. Kesin önlem gibi düşünmüştüm halbuki öyle değilmiş.

Çözüm;

 ServerModule.SessionTimeOut := 600000; //(10 DK) Default Değer

İyi çalışmalar.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...