Jump to content

Isapi Application is falling when Total Threads Reach Max


Recommended Posts

Hi, I'm having trouble with my isapi application that is going down when total/active threads reaches it's max like the attached image.

 

What does make it go high and freeze application?

 

Is there any documentation how to configure the ThreadPoolSize?

 

All the components that I'm using in the project;

 

- ADOComponents

- SQL Server 2005/2008 (depends the customer)

- Report Tools QuickReport 5.05.1 and Rave Reports 10.0

- TClientDataSet

 

 

 

post-6268-0-62281300-1530829659_thumb.png

Link to post
Share on other sites
  • Administrators

Hi,

 

First of all, you have enabled the AsyncMode. Is there any reason for this? Normally, it is disabled by default.

Reason for above behavior is that some of your requests just don't complete. They freeze so the calling thread never returns. You must find the reason for this.

Link to post
Share on other sites

Hi,

 

First of all, you have enabled the AsyncMode. Is there any reason for this? Normally, it is disabled by default.

Reason for above behavior is that some of your requests just don't complete. They freeze so the calling thread never returns. You must find the reason for this.

 

The Async mode is for printing QuickReport. Is there a way to identify threads that never returns? I made a test trying to print a report with too many rows and it never returns.

 

Is there any chance that thread number grows when you request reports?

 

Yes. I made a test and confirmed that when you have one quickreport generating, the thread grows and never get down.

Link to post
Share on other sites

In this case, there is something in your report which is not compatible with uniGUI and ISAPI.

You can try to change your pool's identity first. Change it from ApplicationPoolIndentity to LocalSystem.

 

If a change to LocalSystem, it returns the error when I try to print my report: "there is no default printer currently selected"

Link to post
Share on other sites

 

Ok, the error about the default printer is gone but now it doesn't throw an exception on client but on server, it pops this error:

"An unhandled win32 exception occurred in w3wp.exe [4408].

The Just-In-Time debugger was launched without necessary security permissions. To debug this process, the Just-In-Time debugger must be run as an Administrator. Would you like to debug this process?"

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...