Jump to content


Photo

Long server processes


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 herculanojs

herculanojs

    Advanced Member

  • uniGUI Subscriber
  • PipPipPipPip
  • 457 posts
  • LocationCuiabá-Brasil

Posted 13 June 2018 - 04:00 PM

In the long processes executed in the server, and that the client waits for the processing, even presenting the screenmask is being shown message "connection error communication failure: retrying ..."
 
This causes a false impression that the connection has really collapsed. But the process is running, the connection has not been interrupted. Only the process is time consuming and is waiting for a server resposata.
 
How to avoid this behavior?

Attached Files


  • 0

#2 Delphi Developer

Delphi Developer

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4987 posts

Posted 13 June 2018 - 06:07 PM

Hi,

 

Try to increase the value of UniServerModule.AjaxTimeout


  • 0

#3 herculanojs

herculanojs

    Advanced Member

  • uniGUI Subscriber
  • PipPipPipPip
  • 457 posts
  • LocationCuiabá-Brasil

Posted 13 June 2018 - 08:37 PM

Hi,

 

Try to increase the value of UniServerModule.AjaxTimeout

Are there any limits on the maximum value?
Because I have specified a wait value of 10 minutes, and when a long query is no longer than 40 seconds, it is already showing the message quoted.
Current timeout at 600000

  • 0

#4 Delphi Developer

Delphi Developer

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4987 posts

Posted 13 June 2018 - 09:07 PM

AjaxTimeout!
  • 0

#5 herculanojs

herculanojs

    Advanced Member

  • uniGUI Subscriber
  • PipPipPipPip
  • 457 posts
  • LocationCuiabá-Brasil

Posted 13 June 2018 - 09:09 PM

AjaxTimeout!

yes

Attached Files


  • 0

#6 Delphi Developer

Delphi Developer

    Advanced Member

  • Moderators
  • 4987 posts

Posted 14 June 2018 - 05:17 AM

Which build are you using?


  • 0

#7 herculanojs

herculanojs

    Advanced Member

  • uniGUI Subscriber
  • PipPipPipPip
  • 457 posts
  • LocationCuiabá-Brasil

Posted 14 June 2018 - 12:40 PM

Which build are you using?

1.10.0.1464


  • 0

#8 Farshad Mohajeri

Farshad Mohajeri

    Administrator

  • Administrators
  • 10356 posts

Posted 14 June 2018 - 12:49 PM

Ajaxtimeout was buggy and it was fixed in recent build.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
  • 0

#9 jahlxx

jahlxx

    Advanced Member

  • uniGUI Subscriber
  • PipPipPipPip
  • 862 posts

Posted 14 June 2018 - 12:52 PM

I have the same problem.

 

Tried changing ajaxtimeout, but the change seems to have no effect.

 

 

Now I have unigui version: 1.10.0.1464

 

?????


  • 0

#10 jahlxx

jahlxx

    Advanced Member

  • uniGUI Subscriber
  • PipPipPipPip
  • 862 posts

Posted 14 June 2018 - 12:59 PM

Ok.

 

Sorry.  I see that it's solved in 1466

 

thanks.


  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users