Jump to content

mustafau

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

mustafau's Achievements

Newbie

Newbie (1/4)

0

Reputation

  1. ekledim. yine aynı. olmadı. dosyayı yine unigui form ile sunusuya atıyorum. sorun yok. sunucuda dosya sıkıntısız acılıyor. ama dosyayı farklı bir makineye indirmeye sıra gelince sıfır byte ile indiriyor.
  2. merhaba, demoda ki aşağıdaki download linkini kullandım. indiriyior ama 0 byte gösteriyor. byte sorunu olsa dedim doc dosyası 9byte txt 40 byte. ondanda kaynaklanmamış. ama txt olarak sorunsuz indiriyor. doc, docx vb de bunu yapıyor. xe8 ve demo surumum 99.96.1321 Fadi:=edt_DOSYAYOLU.Text; UniSession.SendFile(UniServerModule.StartPath+'dosyalar\'+ Fadi);
  3. epeyce araştırdım sizde yazarken aslında çözümü bulduk. şu makaleden yararlandım. http://forums.unigui.com/index.php?/topic/6765-mainform-global-variable-define/?hl=mainmodule main de public altında değişkenleri tanıttım. yanı ...... public { Public declarations } sirket,kullanici:string; end; tabii diğer formlarda main i uses e ekledim. ayrıca değişkenleri çağırırkende sirket yerine TMainForm(MainForm).sirket şeklinde kullandım. UniConnection1 mı mainmodule koydum. main yanı login ekranında bağlantı için .... unimainmodule.UniConnection1.open;. şeklinde kullandım. şuan sorun ortadan kalktı..
  4. Unidac , xe8 ve 0.99.80 trial kullanıyorum. sorunun trial yada sürümden değilde atladığım farklı bir ayardan kaynaklandığını düşünüyorum... mainmodule e UniConnection1 ,MySQLUniProvider1,UniTransaction1 koydum. main de uniQuery1 var. değişkenleri yanı function MainForm: TMainForm; var sirket,kullanici:string; hem main de hemde mainmodule de ayrı ayır denedim. olmadı. tamam buttonuna basınca UniConnection1 bağlanıyor. bunda sorun yok. sonra kullanıcı kontrolu yapıyor. sorun yok. şirket kodunu uniedit1 e yazıyor. kullanıcı adınıda uniedit2 e yazıyor. sonra bunları diğer formlarda kullanmak adına sirket:=uniedit1.text; kullanici:=eviedit2.text; şeklinde atıyorum. dediğim gibi unigui ye biri bağlandı. sorun yok. ama başka biri farklı sirket ve kullanici ile bağlandığında yanı sirket ve kullanıcı değişkenlerine değer yeni olarak atandığında sorun cıkıyor. eskiden acanında sirket ve kullanıcısı bir anda değişiyor. kim son girmişse onun girdiklerini getiriyor. acaba değişkenleri faklı bir yerde mi tanımlamak lazım. yada nedir sorun.
  5. merhaba, unigui deniyorum.. mysql ile bir basıt cari modul yaptım. standalone server ornegin a kullanıcısı web den 8077 den tıklıyor. main menu acılıyor. kendi şirket kodunu, kullanıcı adını ve şifresini yazıyor. sisteme giriyor. sorun yok. sorun b kullanıcısı aynı pc yada başka ip ve makineden giriş yapsın farklı şirket kodu , kulalnıcı adı ve şifresi ile girdiğinde bu sefer ilk gireninde şirket kodu, kullanıcı adı değişiyor. cünkü main de ben bunları sirket,kullanıcı gibi string değişken oluşturdum ve tamama basınca değerleri atatım. uniconnection lar mainmodel de, hatta servermodel de de koyup denedim. UniMainModule.UniConnection1.Disconnect; UniMainModule.UniConnection1.Server:=host; UniMainModule.UniConnection1.Database:=data; UniMainModule.UniConnection1.Username:=user; UniMainModule.UniConnection1.Password:=pass; UniMainModule.UniConnection1.Port:=port; UniMainModule.UniConnection1.Open; uniquery im ve string değişkenler main de. function MainForm: TMainForm; var sirket,kullanici:string; dolayısyla a firması yada kullanıcısı tak diye b firmasının carilerini görüyor. yada aynı şirket ve user olmadığında yetkiye takılıyor. giriş yapamıyor. sankı unigui tek kullanıcının kullanması için tasarlanmış. aynı exe- port üzerinde farklı yetki yada değişkene göre işlem yapamıyor. yada nerde hata yapıyorum
×
×
  • Create New...