Jump to content

mapper

uniGUI Subscriber
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Everything posted by mapper

  1. http://www.kaynaksorular.com Guest is play too :
  2. You can see my first MobilApp ; http://176.240.248.192:8087/m
  3. It isn't, Form created. Form active and i want to change run time. You can try on active form.
  4. Bununla ilgili herhangi bir hızlı yol olduğunu sanmıyorum. Zira tüm projedeki formlar dahi UniGui Form olmak zorunda. Dolayısı ile, component event lerinde gerçekleştirdiğiniz tüm kodları; yeni oluşturacağınız unigui app formlarına yazmak zorundasınız. Masaüstü uygulama ve web uygulamaları arasındaki tüm geçişlerde manuel olarak kendiniz yapmak zorundasınız.
  5. When I change Active MobilForm TitleButton.Caption properti, isn't change. What can i do? TitleButtons.Items[0].Caption := 'Test'; --> not run.
  6. Sorun çözülmüştür... procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); var http: TIdHttp; params: TStrings; Response: string; begin http := TIdHTTP.Create(Self); params := TStringList.Create; try params.Add('var1=value1'); params.Add('var1=value2'); Response := http.Post('http://dec.clubdelphi.com/temporales/pruebas-post.php', params); ShowMessage('Response: ' + Response); finally http.Free; params.Free; end; end;
  7. Teşekkürler Hayri Bey, Tavsiyelerinizi inceleyeceğim. Evet Farshad Bey, Forward url adresi vererek yönlendirme alınabiliyor. Önemli olan UrlFrame içerisinde oluşan veriyi almak.
  8. http://forums.unigui.com/index.php?/topic/2363-google-maps-for-unigui/page-12
  9. Arkadaşlar Merhaba, Mobil ödeme için bir site ile anlaştık. Parametreleri ekleyerek bir url çağrısı yapıyorum. Dönüş değeri olarak resimde görüldüğü üzere urlframe içerisinde bir çıktı oluşuyor. Bu dönüş değerlerini memo içerisine veya bir değişkene nasıl alabilirim. Bir türlü çözemedim. Yardımcı olabilecek arkadaşım var mı? Teşekkür ederim.
  10. Merhaba Mehmet Bey, Yorum için teşekürler. Siteye bir video yüklemiştim o yavaşlatıyordu, kaldırdım şuan. Soru-Cevap oyununda cevap yanlış olunca ekrana yazdırmıyorum, sebebi kendini bilmez kullanıcıların abuk sabuk ifadeleri (küfür gibi) gitmesin diye. Cevabınız doğru olduğunda ekrana (isminizle birlikte) bildiğinizi yazar. Uniguide bir yavaşlık yok. Sadece server yoğun olduğunda cvp verme süresi 1-2 sn gecikebilir. Server üzerinde çalıştırdığım ThreadTimer ile tüm kullanıcılara aynı ifadeleri gönderebiliyorum. Soruların olduğu bölümde birbirine bitişik ve farklı renklerde UniLabel kullandım Programcılık hilesi diyelim. Başarılar.
  11. Arkadaşlar herkese iyi çalışmalar, Unigui kullanarak yazdığım ve şuan yayında olan; www.kaynaksorular.com ile ilgili benim için kıymeti yorumlarınızı yapar mısınız? Teşekkür ederim.
  12. Of course, I use wix.com html5 web page design and i embed my application on iframe. My application run on my server.(with static IP). Best Regards.
  13. Yes, UniGui application and HTML5
  14. Images from wix.com for member sorry. Thank you your comments. Multilanguage is very difficult this concept. Perheps, after long time. Database in turkish yet. Best Regards.
  15. www.kaynaksorular.com What do you think? Very importend for me.. Thanks..
  16. I use client system resource in this sample. we are draw many vectoral shapes In GIS programs. Json file tecnics are very useful. Perhaps, this sample is very importend in this regard. .
  17. I like this forum. Everybody are helping enother. I learn same little but useful knowledge. Thank you.
  18. Thk you everybody, pro_imaj, I use Google adwords for SEO
  19. http://www.emlakbilgisistemi.com what do you think?
  20. Teşekkürler Mehmet Bey, Resim almak derken uygulama dışındaki bir sayfayı kasdetmedim. Çalışan uygulamamızın ekran görüntüsünü alma işlemi gerekiyor.
  21. Selam Arkadaşlar, Hepinize iyi çalışmalar diliyorum. Klasik delphi uygulamalarımızda olduğu gibi ekranın tamamı veya bir bölgesinin resmini alabiliyoruz. Unigui ile bir deneme yapayım dediğimde, resim alınıyor fakat server ekranından alınıyor Amacım client'in kendi ekranını almak olduğu halde yazdığım fonksiyon server'da çalışıyor. Bir çözüm önerisi olan varmı? Teşekkürler. ...button.click(...) var vJpg: TJpegImage; vBmp: TBitmap; ResimDosyaAdi : String; begin vBmp := TBitmap.Create; try ResimKap(vBmp); vJpg := TJpegImage.Create; try vJpg.Assign(vBmp); vJpg.CompressionQuality := 85; // JPG 85% ResimDosyaAdi :='files/'+inttostr(Random(1000000))+'.jpg'; vJpg.SaveToFile(ResimDosyaAdi); //save format JPG Resim.Picture.LoadFromFile(ResimDosyaAdi); finally vJpg.Free; end; finally vBmp.Free; end; DeleteFile(ResimDosyaAdi); end; procedure TAnaForm.ResimKap(ABitmap: TBitmap); var vDesktopDC: HDC; begin vDesktopDC := GetWindowDC(URLFrame.Handle); try ABitmap.PixelFormat := pf24bit; ABitmap.Height := URLFrame.Height; ABitmap.Width := URLFrame.Width; BitBlt(ABitmap.Canvas.Handle,0, 0 , URLFrame.Width, URLFrame.Height, vDesktopDC, URLFrame.left, URLFrame.top, SRCCOPY); finally ReleaseDC(GetDesktopWindow, vDesktopDC); end; end;
×
×
  • Create New...