Jump to content

stgzkr

uniGUI Subscriber
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by stgzkr

  1. merhaba yapmak istediğimi aşağıdaki kod blogu ile yapabildim. ilgilenen başka arkadaş olursa diye kodları paylaşıyorum. <html> <head> <style type="text/css"> #kutu { background:white; width :100%; height:100%; padding: 10px; } #myvideo { position: absolute; display: block; margin-left: auto; margin-right: auto; border: 2px solid white; margin-bottom: 5%; top: 1px; background:white; width :100%; height:100%; } </style> </head> <body> <div id="kutu"> <video id="myvideo" controls=false oncontextmenu="return false" > <source src="files/hastamemnun.mp4" type="video/ogg"> </video > </div> </body> <script> var vid = document.getElementById("myvideo"); vid.controls = false; setInterval(zamanGoster, 100); function zamanGoster () { UniForm1.UniEdit2.setValue(vid.duration); UniForm1.UniEdit1.setValue(vid.currentTime); } </script> </html>
  2. merhaba unigui de WebBrowser1 delphide bulunan bu kompanentin yaptığı işlemin benzerini nasıl kullanabilirim. amacım unigui projesinde başka bir web sayfasına erişebilmek istiyorum. teşekkürler.
  3. merhabalar htmlframe ile video gösterimini html video ile yapabiliyoruz. şunu yapabilirmiyiz. bu videonun iceriği toplam kaç saniye ve kullanıcı bunun ne kadarını izlemiş. bu verileri alıp label nesnesinde gösterebilirmiyiz. aşağıdaki gibi bir kod buldum ama bunu uyarlayamadım. yardımlarınız icin simdiden tesekkürler. <!DOCTYPE html> <html> <body> <video controls autoplay> <source src="files/traza.mp4" type="video/mp4" id="myVideo"> </video> <script type='text/javascript'> document.getElementById('myVideo').addEventListener('ended',myHandler,false); function myHandler(e) { MainForm.panelvideo.setVisible(false); // What you want to do after the event // ajaxRequest(...); } </script> </body> </html>
  4. stgzkr

    video gösterme

    merhabalar. unigui desktop projesinde video nasıl gösterebilirim. mobile projesinde unimvideo diye bir komponent var ama desktopta göremedim.
  5. stgzkr

    ajx hatası

    merhaba arkadaslar. bir uygulamamın içerisinde kullanıcılara bilgi vermek amacı ile küçük pencere içerisinde procedure TMainForm.mesajver(baslik, mesaj: string); begin UniSession.AddJS('Ext.example.msg('+ quotedstr(baslik) + ',' + quotedstr(mesaj)+');'); end; kodu ile mesaj veriyorumdum. unigui ide versioyon değiştirince ekteki hatayı almaya başladım. sebebi ne olabilir.
  6. merhabalar unimobil uygulamasında unimchar companenttinin chart series editor bileşeni gelmemektedir. sorunu ne olabilir.
  7. evet dediğiniz dosyaya ekleyince gauge de rakamlar gelmeye başladı teşekürler.
  8. ek teki resimdeki gibi üzerinde rakam göstermek istiyorum.
  9. needle diye bir özellik görebildim. ancak gauge üzerinde rakamsal değerler bırakamıyormuyuz bunda.
  10. Ne zaman geliyor yeni sürüm
  11. merhaba arkadaşlar unimobile chartta gauge chartını kullanmak istiyorum. UnimGaugeSeries ekranında aralık değerlerini gösterme sansımız yokmudur.
  12. Evet onu yaptım. Projeyi ilk açtığımda chart series editör geliyor. Derleyip çalıştırdıktan sonra gelmiyor. Unigui yi kaldırıp yeniden yüklüyorum ondadır 1 kere geliyor sonra gelmiyor. Ünigui bin bir önceki versiYonunu indirip kurdum inşada aynı. Delphi xe7 kullanıyorum.
  13. Farshad merhaba. unigui profesional paketinden complete edication (1.0.0.1425 )sürümüne geçiş yaptım. yeni versiyonu indirip compile yaptım. ancak unimchart bileşeninde chart series editörü çıkmıyor. bu sürümde hatamı var yoksa benim atladığım bir yermi var. iyi çalışmalar.
  14. Evet abonelik sürem bitmiş. Şimdi orda 100 $ ilk bir paket var birde 450$ olan paket var. Hangisini almam gerekli
  15. merhaba farshad 100$ upgrade yaptığımda geçiş yapmış oluyorum değilmi prime.fmsofta baktım ben şimdi. o zaman chartları kullanabilirmiyi.
  16. FMSoft_uniGUI_Documentation.exe_1.0.0.1410 FMSoft_uniGUI_Plus_Professional.exe 1.0.0.1410 FMSoft_uniGUI_Plus_runtime.exe 1.0.0.1410 FMSoft_uniGUI_Theme_Pack.exe 1.0.0.1410 4 dosyayı eksiksiz kurmama rağmen mobile chart bileşenleri ni projeyi derlediğim de ekran boş geliyor.
  17. Merhabalar unigui mobile projesinde demolarında chart demo projesini açıp derlediğimde ekran boş geliyor. mobilde chart çalışmıyormu ?
  18. merhaba formacılısının ext eventene bu kodu eklerseniz ful screen yapabilirsiniz. function click(sender, e, eOpts) { var docElm = document.documentElement; if (docElm.requestFullscreen) { docElm.requestFullscreen(); } else if (docElm.mozRequestFullScreen) { docElm.mozRequestFullScreen(); } else if (docElm.webkitRequestFullScreen) { docElm.webkitRequestFullScreen(); } }
  19. stgzkr

    Progress BAR

    SyncClientUpdate bu demolar nerde dizinde göremedim ben.
  20. Uygulamanın yüklü olduğu sunucu ile url aynı domainde.
  21. tesekkurler farshad hocam. peki şunu yapabilirmiyim. uniurlframe ile html sayfasındaki iki adet inputbox mevcut. burayı parse ederek username ve pass inputuna veri atayıp login butonuna delphi tarafından tıklamak mümkünmüdür. EmbeddedWB1.OleObject.Document.GetElementByID('uyeadi').Value :=trim(edit1.Text); embededwb1 nesnesi ile bunu yapabiliyorduk ama uniurl frame ile bu özellikleri göremedim. teşekkürler. <div id="loginBox" class="content"> <!--USERNAME--><input id="userName" name="userName" type="text" class="input userName" value="Kullanıcı Adı" onfocus="this.value=''" /><!--END USERNAME--> <!--PASSWORD--><input id="pass" name="pass" type="password" class="input pass" value="Password" onfocus="this.value=''" /><!--END PASSWORD--> </div> <!--END CONTENT--> <!--FOOTER--> <div class="footer"> <!--LOGIN BUTTON--><input type="submit" name="submit" value="Sisteme Giriş" class="button loginSubmit" /><!--END LOGIN BUTTON--> <!--REGISTER BUTTON<input type="submit" name="submit" value="Register" class="register" /><!--END REGISTER BUTTON--> </div>
  22. arkadaşlar merhaba. uniurlframe ile bir web sayfasının adresine gidiyorum. bu sitede ekteki resimdeki gibi bir şifre paneli geliyor. bu pencereyi delphi tarafında yakalayıp icirisindeki kullanıcı adı ve şifre kısmına benim belirlediğim değerleri yazıp giriş tuşuna bastırma şansımız varmı. teşekkürler.
  23. stgzkr

    Form Listesi

    Farshad bey merhaba. bu kod ile form create edilmişse alabiliyorum. ama benim istediğim form create olmadan projede tanımlanmış tüm form listesine ulaşabilmek. bu mümkünmüdür acaba.
  24. stgzkr

    Form Listesi

    Arkadaşlar merhaba ekteki resimdeki form listelerini delphi runtime kısmından nasıl ulaşabilirim. bir for dongusu ile sayısını alıp teker teker dolaşmak istiyorum isimler üzerinde.
×
×
  • Create New...