Jump to content

csyasar

uniGUI Subscriber
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

1207 profile views

csyasar's Achievements

Member

Member (2/4)

1

Reputation

  1. Arkadaşlar merhaba. Unigui lisanslı kullanıcısıyım. 0.99.90.1291 versiyonla derlediğim bir proje var. prime.fmsoft.net ten indirilebilir içeriklerin içinde bulamadım. Bana yalnızca projenin çalışması için runtime dosyası lazım. Proje biraz detaylı olduğu için tekrar derlemek hem zaman alacak hem çeşitli hatalar çıkabilir. Bu runtime dosyası elinde olan varsa bana gönderebilir mi? Şimdiden çok teşekkürler
  2. Sanırım anladım gibi. Click ve onmouseover var. Mouse over olunca sadece butonun yazı rengi değişiyor. Onun için mi bekletiyor her seferinde.
  3. merhaba, bir butona tıklandığında screen mask özelliğinin çalışmasını ve kod icra edilene kadar durmasını istiyorum. bunu yapıyorum çalışıyor. ancak her butonun üstüne gelmemde screen mask çalışıyor. gözüküp kayboluyor. buna nasıl engel olurum? unispeedbutton kullanıyorum. butonun screenmask özelliğinde ise: enabled=true showmessage=true waitdata=true
  4. yazdığınız şekilde sorunsuz çalıştı teşekkür ederim
  5. Merhaba, bir butona tıklama sonucunda procedure'e yönleniyorum. sonrasında eğer showmessage ve messagedlg ile bir alert görüntülemek istersem sistem kilitleniyor Kodlar ve diğer bilgiler aşağıdaki şekildedir. procedure TMainForm.btMuhClick(Sender: TObject); begin MessageDlg('Şuan ekranınızda ' + IntToStr(dm.qFat.RecordCount) + ' adet kayıt gösteriliyor.' +#13+#13+ 'Bu kayıtları muhasebelendirmek (Ödendi olarak işaretlemek) istediğinizden emin misiniz?', mtConfirmation, [mbYes, mbNo], muhonay); end; muhonay procedure procedure muhonay(Sender: TComponent; Res: Integer); begin if Res=mrYes then begin dm.qFat.First; while not (dm.qFat.Eof) do begin if dm.qFatdurum.AsString='Satın Alma' then begin dm.qFat.Edit; dm.qFatdurum.AsString:='Muhasebe'; dm.qFat.Post; end; dm.qFat.Next; end; end; ShowMessage('Tamamlandı!'); end; Eğer kodlar bu şekilde çalışırsa yazılımı çalıştıran servis ve yazılım kilitleniyor. muhonay'daki showmessage('Tamamlandı!') kodunu çıkarırsanız sorunsuz çalışıyor. hata nerede? delphi 2010, unigui 0.99.10.1182
  6. d2010 fast report 4 kullanıyorum. yaptığım bir unigui projesinde tasarım anında raporumdan verileri sorunsuz görüyorum. açılırken bir hata veriyordu. "bu hatayı yoksay" meailinde bir ayar yaptım. hata gözükmüyor rapor sorunsuz önizlenebiliyordu. şimdi yaptığım farklı modüldeki revizyon sonrası rapor boş çıkıyor. bu hatayı ayarını eskiye nasıl döndürürüm?
  7. Merhaba, D2010 ile oluşturduğum projemi XE7'ye yükselttim. Projenin tüm componentlarını XE7 ortamına yükleyip run ettiğimde ekteki hataları alıyorum. çözümü noktasında bilgi verebilecek arkadaş var mı?
  8. Servis olarak kurdum. Servisi çalıştırdım. Açılmadı. Cache boşaltma vb işlemler çare olmadı.sunucuyu restart edince normal çalıştı. Runtime kurduktan sonra sanırım servisi kapatıp açmak lazım. Onu yapmamıştım. Bilgi için teşekkürler.
  9. öncesinde yüklemiştim. çalışmadı. problem klasik Türk çözüm yöntemiyle çözüldü: "Çalışmıyorsa kapat, aç" teşekkürler
  10. Merhaba, win 2012 üzerine her zamanki çalışan yazılımımı yükledim. Hiçbir şekilde çalışmıyor. runtime dosyalarını yazılımın service dosyasının bulunduğu yere kopyaladım. halen çalışmıyor. çözümle alakalı yorum yapabilecek olan var mı?
  11. Delphide combonun içine yazarak listedekileri seçebiliyoruz. Ondan bahsediyorum. Örneğin comboda 100 adet alan var. Ahmet yazdığınızda ahmetle başlayan değerler kalıyor. Uniguide bunu nasıl yaparız
  12. Merhaba, delphi standart combobox da editfixedlist opsiyonu ile kullanıcının elle sadece comboboxta bulunan değerlerden yazarak seçmesini sağlayabiliyorduk. htmlde de combobox açıp g harfine basarsanız listede g ile başlayan kayıtlara odaklanıyor. uniguide bunu nasıl sağlarız?
  13. the code is stop when "qkayit.recordcount"
×
×
  • Create New...